Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Цифрова революція: де в Україні можна розрахуватися криптовалютою

В Україні активно вдосконалюють сервіси оплати, щоб надати споживачам можливість розраховуватися новим, зручним способом

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні є багато закладів, які приймають криптовалюту

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Люди все більше виявляють зацікавленість у криптовалюті. Тому Україна відзначається як лідер світового рівня в її використанні та прийнятті. У зв'язку з цим з'являється все більше бізнесів та закладів, де можна проводити оплату цифровою валютою.

Криптоеквайринговий сервіс Whitepay надав Vector Media список закладів та бізнесів, де можна розрахуватися криптовалютою.

Які місця приймають криптовалюту

З урахуванням розмаїтості галузей, де криптовалюту можна використовувати для розрахунків, українські компанії активно впроваджують криптоеквайрингові сервіси та розширюють перелік закладів та бізнесів, де можна проводити оплати. Ось перелік таких місць за галузями:

  • Дозвілля, ресторани та послуги: Хайп Піца&Суші, XServer.ua, кав‘ярня "Інформатика", UNIT.city, DROP.SKIN, Ukrnames, Bloodycase, Promosoundgroup, EJTAS, KULIBIN studio.
  • Магазини побутової техніки та електроніки: eStore.ua, Stylus, Сactus, ТехноЇжак, Sota, F.ua, Avic.ua, Ассоль, Fopi, CompX, SmartMAG.
  • Роздрібні магазини: Purple Lama, WeloveMebel, "БітКОМ", MebelOK, "Лужа", TeaWarrior.
  • Благодійність: Rescue Now,"Майбутнє – дітям", Фундація "Дім Рональда МакДональда в Україні", "Таблеточки", "Країна добрих справ", "Благомай", dobro.ua, "Відбудуємо нашу Україну", KIDS OF UKRAINE, "Шанс на зміни", Благодійний Фонд Сергія Притули "Волонтерська", "Птахи Мадяра", Front-U, Благодійний фонд "Рідні", Buongiorno.ua, "Вільне майбутнє", БФ "ДДМС".
  • Туризм: Visit Ukraine, JoinUp, М1 Hotel, Ribas, Consolidator.
  • Освіта: Learn to Earn Global, Cryptomannn, CPI.TM, EASY, NewLook.

Скільки коштує майнінг біткоїна в Україні

Як вже зазначалося, українці все більше зацікавлені в цифровій валюті. Тому, виникає питання, скільки коштує один біткоїн в нашій країні. В CoinGecko провели дослідження з цього приводу. З'ясувалося, що в Україні один біткоїн коштує 10 730 доларів, включаючи витрати на електроенергію.

Для видобутку одного біткоїна (BTC) потрібно близько 266 000 кВт-год електроенергії. Цей процес триватиме близько семи років і потребуватиме місячного споживання електроенергії близько 143 кВт-год.

Також на вартість впливають хешрейт обладнання та складність майнінгу в мережі. Розрахунки базуються на восьми моделях майнінгу з різними хешрейтами та часовими показниками для знаходження середньої вартості.

Раніше ми писали про 7 токенів, які заслуговують на увагу інвесторів.Також ми повідомляли, що ЄС запровадив зміни, які вплинуть на ринок криптовалюти в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.