Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Майнінг криптовалют: скільки коштує видобути один біткоїн в Україні

Аналітики дослідили, у яку суму обійдеться майнінг найпопулярнішої криптовалюти та в яких країнах це невигідно

Фото: СБУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Аналітики дослідили вартість майнінгу криптовалют в Україні

Фото: СБУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Аналітики дослідили вартість майнінгу одного біткоїна. Ситуацію порівняли у 147 країнах світу. При цьому умови в Україні виявилися одними з найвигідніших.

Про це повідомляє CoinGecko.

Скільки коштує майнінг біткоїна

В Україні видобуток одного біткойна обійдеться в 10 730 доларів. Під час дослідження враховували вартість електроенергії, яка потрібна для видобутку однієї монети.

"Для видобутку одного біткойна (BTC) потрібно в середньому 266 000 кіловат-годин (кВт-год) електроенергії. Цей процес триватиме приблизно сім років, вимагаючи щомісячного споживання електроенергії близько 143 кВт-год", – йдеться в дослідженні.

Також на вартість впливають хешрейт обладнання для майнінгу та складність майнінгу в мережі. В розрахунок брали вісім моделей майнінгу з різними значеннями хешрейту та середнього часу, щоб визначити середню вартість процесу.

Які ціни на майнінг в Європі

В Європі вони виявилися одними з найвищих. Все через високі ціни на газ та світло, які виникли в умовах COVID-19, а також через припинення постачання газу Росією до деяких країн через війну в Україні.

Найдорожче видобути один біткойн в таких країнах:

  • Італія – 208 560 доларів;
  • Австрія – 184 352 доларів;
  • Бельгія – 172 381 долар;
  • Данія – 166 795 доларів;
  • Німеччина – 163 336 доларів;
  • Ірландія – 159 612 долара;
  • Литва – 152 163 доларів.

Найнижчі ціни в Азії та Африці. Наприклад, майнінг однієї монети у Лівані коштує 266 доларів. Хоча й у багатьох країнах майнінг або заборонений або суттєво обмежений.

Україна у списку країн, де найдешевше видобувати крипту
Україна у списку країн, де найдешевше видобувати крипту
Фото: CoinGecko

Які цифрові валюти купують українці

Криптовалюта в Україні щороку стає усе популярнішою. Водночас українці віддають перевагу трьом віртуальним активам. Аналітики з CoinGecko з'ясували, що Україна потрапила до переліку держав, зацікавлених у популяризації біткоїна. А загалом найчастіше наші громадяни, для здійснення операцій, використовують такі токени:

  • Bitcoin;
  • Tether;
  • Ethereum.

Крім того, в Україні власники криптовалюти можуть навіть розплачуватися ними за деякі товари та послуги. Наприклад, за біткоїн в Україні можна купити квартиру, одяг, продукти харчування та інші вироби.

Раніше ми писали про те, яких змін може зазнати ринок криптовалюти в Україні. Також ми розповідали про те, що біткойн встановив новий особистий рекорд.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.