Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Банки повернули жорстке покарання для боржників – до чого готуватися українцям

Розповідаємо, що буде з рахунками клієнтів українських банків, які мають заборгованість

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українські банки знову почнуть блокувати рахунки клієнтів через борги

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українські банки знову почнуть блокувати картки клієнтів, де є заборгованість на суму менш ніж 100 000 гривень.

Про це повідомив один зі співзасновників Monobank Олег Гороховський у своєму Telegram-каналі.

Боржникам знову блокуватимуть рахунки

Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень та рішень інших органів під час дії воєнного стану", який набув чинності 6 квітня 2023 року, скасовує дію Постанови Кабміну №198-р, яка знімала арешти виконавчої служби на суму менш ніж 100 000 гривень на період дії воєнного стану.

"Оскільки Закон України набув чинності, ми повинні повернути арешти, які знімали на період дії воєнного стану. Це торкнеться 436 000 наших клієнтів", – каже Олег Гороховський.

Однак, щоб зберегти певну лояльність до клієнтів під час дії воєнного стану, новий Закон дозволяє українцям, у яких заарештовані рахунки, користуватися сумою у розмірі двох мінімальних зарплат, а саме 13 400 гривень. Проте, для цього потрібно виконати одну умову:

  • клієнт має звернутися до виконавця із відповідною заявою;
  • виконавець своєю чергою має надіслати до банку постанову на зняття арешту на суму 13 400 грн за одним із рахунків клієнта.

OTP Bank поповнив лави спонсорів війни в Україні

Як повідомляє пресслужба Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК), угорська банківська група OTP Bank 4 травня 2023 року потрапила до списку міжнародних спонсорів війни в Україні.

Відомо, що керівництво фінустанови відмовляється покинути російський ринок та фактично визнає існування "ЛДНР" на території України. Ба більше, є всі підстави вважати, що російські військові можуть користуватися в OTP Bank пільговими умовами кредитування.

Після початку повномасштабної війни в Україні банк продовжив працювати на території Росії та наразі є одним з провідних банків на російському ринку фінансових послуг. Фінустанова отримує прибуток від обслуговування понад 2 млн клієнтів та продовжує сплачувати податки країні-агресору, тим самим фінустанова спонсорує війну РФ проти України.

Раніше ми розповідали, що НБУ оштрафував деякі установи за відмивання грошей. Також ми писали, що власник українського Сенс Банку виходить з російських активів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.