Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Власник українського Сенс Банку виходить з російських активів – що треба знати

З'ясовували, чому в компанії усвідомили неможливість займатися одночасно бізнесом у Росії та на Заході

Фото: УНІАН, sensebank. Колаж: Pro Гроші

Власник українського Сенс Банку виходить з російських активів

Фото: УНІАН, sensebank. Колаж: Pro Гроші

Люксембурзький холдинг ABH Holdings, власник українського Сенс Банку, виходить зі своїх російських активів – Альфа-Банку та Альфа Страхування.

Про це йдеться на сайті Сенс Банку.

"Зараз узгоджуємо з європейськими регуляторами угоду з продажу російського банку та підхід до інших угод: продаж, редоміциляція (переїзд компанії з однієї юрисдикції до іншої) або реструктуризація з виділенням бізнесу", – заявив член ради директорів холдингу Ендрю Бакстер.

Він наголосив, що в компанії усвідомили неможливість займатися одночасно бізнесом у Росії та на Заході, зокрема й в Україні.

"Сьогодні глобальний бізнес став заручником політичних рішень. Виросла нова "берлінська стіна". Тому всі інвестори, які працювали і в Росії, і в Україні, і в Європі, і в Америці, мають зробити свій вибір. Ми чудово розуміємо, що це абсолютно неминуче. Для нас, європейської компанії, цей вибір очевидний", – додав він.

Хто із бенефіціарів Сенс Банку під санкціями РНБО:

  • Андрій Косогов (40,96%),
  • Михайло Фрідман (32,86%),
  • Петро Авен (12,40%).

Вони передали свої акції Альфа-Банку в управління незалежної довіреної особи Сімеона Дянкова. Раніше вони намагалися домовитися про продаж Сенс Банку, але Національний банк заблокував таку можливість.

Служба безпеки взялася за зрадників

Раніше ми повідомляли про арешт майна колишнього міністра освіти та науки Дмитра Табачника. Йому в листопаді 2022 року інкримінували підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зокрема відомо, що Табачник був активним учасником організації псевдореферендумів на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.

Загальна сума арештованих активів – більше ніж 2 мільйони доларів. Йдеться в сукупності про нерухомість, земельні ділянки та гроші в іноземній валюті. Всі статки ексміністр освіти та науки намагався приховати, тож переписав на родичів. Члени його сім’ї стали власниками ½ квартири в Києві площею 126 кв. м, житлового будинку площею понад 600 кв. м, рахунку в банку на 147 тис. доларів та п’яти земельних ділянок поблизу столиці.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в СБУ розповіли, ким насправді був президент Мотор Січі Богуслаєв. Також ми повідомляли, що в США натякнули про конфіскацію майна російського олігарха на користь України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.