Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Аферисти не сплять: як клієнка ПриватБанку втратила всі свої кошти

Нову схему вже відпрацьовуть зловмисники на клієнтах банку. Розповідаємо, як викрити злодія та зберегти свої гроші

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Клієнтка ПриватБанку втратила всі свої гроші через нову схему шахраїв

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Інтернет-шахраї активно почали вигадувати "робочі" схеми, щоб отримати "легкі" гроші, навіть не замислюючись про фінансове положення людини, яку збираються обікрати.

Про це повідомляє клієнтка банку на інтернет-порталі "Мінфін".

Жінка із Запоріжжя стала жертвою аферистів, якій повідомили про те, що їй нібито заблокували картку ПриватБанку.

За якою схемою працюють шахраї

"Мені зателефонував незнайомий чоловік, який представився працівником служби безпеки ПриватБанку. Повідомив про втручання до моїх рахунків, та для переконливості навіть назвав мої особисті дані і суму, що зберігалась на цих картках", – розповідає клієнтка.

Щоб не виникло підозри щодо шахрайства, зловмисник перемкнув дзвінок на оператора "3700", де підтвердили неіснуючу операцію по рахунку.

"Мені запропонували одразу розблокувати рахунок та вказали на подальші дії. Таким чином шахрай збільшив кредитний ліміт на одній з моїх карток та перекинув на неї збереження зі скарбнички. Подальшими діями зловмисника з мого рахунку було списано суму у розмірі 19580 гривень" – зазначила жінка.

Ці гроші клієнтка планувала витратити на навчання своєї дитини та відновлення зруйнованого будинку після обстрілів країною-агресором. Своїм відгуком жінка закликала представників держустанов втрутитися у ситуацію та повернути їй кошти.

Що відповіли у ПриватБанку

Співробітник банку зазначив, що аферисти могли розблокувати картку та перевести гроші за наявності доступу до кабінету "Приват 24". Також вони могли заволодіти паролем від акаунту або ПІН-кодом від самої картки.

"Ми постійно наголошуємо, щоб кожен клієнт був пильним та не передавав особисті дані та паролі третім особам. Ми звернулисядо Вас у приватному повідомленні для уточнення контактних даних та перевірки інформації", – відповів представник ПриватБанку на відгук клієнтки.

Найвідоміші схеми аферистів

Останнім часом українці часто стають жертвами шахраїв саме у банківській сфері. Зловмисники використовують Telegram-канали із заміною номера, щоб на вигляд нагадувати канали фінустанов та міжнародних організацій. Щоб отримати бажане – просять надати особисті дані, пін-код картки, CVV-код, після чого йдуть погрози щодо заблокування рахунків.

Раніше ми розповідали, чи можуть зловмисники взяти на людину кредит без її відома. Також ми писали, як викрити шахраїв у соцмережах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.