Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

4 тисячі доларів на бізнес у Польщі – хто та як може отримати

Українки, що перебралися у Польщу, мають змогу отримати грошову та консультативну допомогу для відкриття власної справи

Колаж: Pro Гроші

Польща дає 4 тисячі доларів українскам на відкриття бізнесу та проводить тренінги

Колаж: Pro Гроші

26 вересня розпочала діяти програма Rebuilding Ukrainian Business – Entrepreneurial Women, яка здійснює фінансову та консультативну підтримку своїх учасників для відкриття господарської діяльності на території Польщі.

Про це пише видання ukrainianinpoland.pl.

Що передбачає собою програма?

Заснувати свою справу – заняття швидке, особливо в Польщі, яка спростила умови ведення підприємницької роботи для громадян України. Але важливо не просто зареєструвати бізнес і кинути його у вільне плавання, а знати всі нюанси, в тому числі – юридичні та економічні, щоб діло набуло розвитку і стало прибутковим.

Організатори програми пропонують учасницям перелік інструментів і заходів, які дозволять заснувати і вести дійсно рентабельну справу. Українкам надають доступ до:

  • циклу тренінгів тривалістю 3,5 дні, де будуть навчати основам підприємництва і розповідатимуть загальну інформацію щодо ведення діяльності;
  • індивідуальних консультацій, які включають юридичні питання, загальною тривалістю до 41 години для кожної учасниці програми;
  • підтримки у веденні бухгалтерського обліку;
  • маркетингової допомоги для просування бізнес-пропозиції;
  • одноразової виплати у розмірі 4 000 доларів для купівлі необхідних активів та проведення інших вкладень.

Умовою участі у тренінгах є підготовка бізнес-плану та його презентація спеціальній комісії, яка буде аналізувати успіхи у навчанні та оцінюватиме доцільність ідеї.

Як стати учасницею Rebuilding Ukrainian Business

Якщо ваша робота отримає позитивну оцінку комісії, до кінця 2022 року ви зобов’язані розпочати господарську діяльність. Підтримка в юридичних, бухгалтерських, маркетингових й інших питання буде реалізовуватися протягом 12 місяців від початку участі в програмі. За цей період українки не можуть покидати територію Польщі.

Всього планується відібрати 80 жінок. Оскільки попит на ведення бізнесу досить великий, особливо від громадян України, організаторам доведеться проводити конкурс. Комісія ставитиме бали за:

  • бізнес-ідею (наскільки вона рентабельна, чи є послідовність та логічність у прописаних пунктах, чи буде затребуваною діяльність, як планується використовувати інструменти для просування тощо);
  • цільову аудиторію та ринок (необхідно здійснити аналіз клієнтів та їх очікувань, провести моніторинг конкурентів, їхніх переваг і недоліків, масштабувати ведення своєї діяльності);
  • потенціал проєкту (чи існують ризики, які очікуються проблеми під час реалізації задуманого).

Комісія буде звертати увагу на професійний досвід та освіту кандидата, адже наявність знань і навичок стануть у нагоді, допоможуть мінімізувати можливі проблеми. Набір триватиме до 17 жовтня 2022 року включно.

Раніше сайт Pro Гроші писав, які соціальні права надають біженцям. Також ми повідомляли, як отримати фінансову допомогу у Польщі та за яких умов.

Більше про нюанси закордонного життя читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.