Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Знову подорожчав. Скільки коштує долар в Україні 15 вересня

Розповідаємо, яка ситуація на в обмінниках та на чорному ринку станом на вечір

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Вартість долара з початку доби зросла на 10 копійок

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Щодня долар курс долара стрімко росте. І хоча в Держбюджеті-2023 закладений курс у розмірі 42 грн за долар на наступний рік, на чорному ринку в столиці вже зафіксовані пропозиції продажу валюти по 42,1 грн.

Сайт Pro Гроші розповідає про ситуацію з курсом 15 вересня.

Курс в обмінниках

Станом на вечір 15 вересня, середня вартість продажу долара в обмінниках становить 41,85 грн, а купівлі – 41,70 грн. За даними спеціалізованого сайту "Мінфін", відучора курс збільшився на 10 коп. та 8 коп. відповідно. На графіку зафіксовано, що пообіді продати долар можна було майже за 42 грн, а купити за 41,80. Однак потім курс дещо знизився.

Ситуація на чорному ринку

За даними сайту "Курс України", ввечері 15 вересня середній курс продажу долара становить 41,84 грн. Середній курс купівлі – 41,70 грн. З початку доби в обох випадках він піднявся на 10 коп.

Водночас, на чорному ринку курс долара перевищив 42 грн. Зафіксовані пропозиції продажу 42,1 грн.

Що буде з курсом долара в Україні

Ми вже згадали, що у Держбюджеті на 2023 рік закладено середньорічний курс долара у розмірі 42 грн.

Водночас, міністр фінансів Сергій Марченко не виключив, що у наступному році долар може подорожчати і до 50 грн. Все залежатиме від того, чи будуть далі українські військові відвойовувати території. Якщо ЗСУ матимуть успіхи, то сценарій буде позитивним, і курс відповідатиме тому, який спрогнозував Кабмін.

За негативного сценарію, якщо порти будуть заблоковані, а Україна не зможе нічого експортувати, курс долара може змінитися.

"Багато що може змінитися. Але середньорічний курс 42 гривні за долар досить об'єктивний, якщо у нас не буде інших шоків", – сказав Марченко.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, що буде із зарплатами українців до кінця року. Також ми писали про те, що буде із зарплатами бюджетників у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.