Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Держбюджет-2023: що буде з зарплатами бюджетників

Зарплати бюджетників в Україні наступного року не зростуть

Фото: УНІАН; Колаж: Pro Гроші

Що буде з зарплатами бюджетників

Фото: УНІАН; Колаж: Pro Гроші

Кабінет міністрів України пропонує не підвищувати зарплати бюджетників у 2023 році. Також це стосується і кінці поточного року.

Відповідні зміни запропоновані у проєкті закону про державний бюджет на 2023 рік. Сьогодні законопроєкт направили на розгляд Комітету.

Так, у проєкті державного бюджету на 2023 рік передбачено видатки на встановлення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2023 року у розмірі 6 700 грн.

Рівень посадового окладу працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки з 1 січня 2023 року становитиме 2 893 гривні.

"З урахуванням вимог статті 51 Бюджетного кодексу України керівники бюджетних установ та державних органів мають забезпечити утримання чисельності працівників та виплату заробітної плати в межах видатків, передбачених у проєкті державного бюджету на 2023 рік", – йдеться у пояснювальній записці законопроєкту.

Крім цього, підвищувати не будуть оклади і працівників інших державних органів, оплата праці яких регулюється спеціальними законами, а також працівників податкових і митних органів. Вона буде розраховуватися з прожиткового мінімуму у 2 102 гривні.

Державний бюджет на 2023 рік

Кабінет міністрів затвердив проєкт Держбюджету України на 2023 рік. Загальні доходи бюджету закладаються на рівні 1,28 трлн грн, а видатки – 2,57 трлн грн. Таким чином, дефіцит прогнозується на рівні 1,29 трлн грн на рік.

Сайт Pro Гроші раніше детально розповідав, що цікавого містить у собі документ і чого очікувати наступного року.

Також ми писали, що мінімальна заробітна плата з 1 січня становитиме 6700 гривень. Таку мінімалку закладено у проєкті держбюджету на 2023 рік.

Також вас може зацікавити, що буде з прожитковим мінімумом у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.