Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зеленський отримав нове звання "Людини року": хто і за що нагородив президента

Також "Людиною року" стали держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен та міністр оборони Польщі Маріуш Блащак

Фото: ОП, Wprost. Колаж: Pro Гроші

Зеленський не вперше отримує звання "Людина року"

Фото: ОП, Wprost. Колаж: Pro Гроші

Президент України Володимир Зеленський отримав почесне звання "Людина року" за версією польського тижневика Wprost. Таке ж звання отримали держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

Про це повідомили на сайті польського тижневика Wprost.

Чому обрали Володимира Зеленського

Нагородою українського президента польський тижневик вирішив нагадати про героїзм та витривалість українського народу.

"За боротьбу від імені цивілізованого світу за вільну Європу. За велику віру, коли в інших її не було. За стійкість, коли пророкували поразку. За надію, коли вони сумнівалися. І перш за все — за перемогу України, яка просто має прийти", – йдеться у промові.

Таке звання від польських видань Володимир Зеленський отримав вперше. Самого президента України на церемонії вручення нагород не було, тому її відвідав посол України в Польщі Олег Куц.

Держсекретар США Ентоні Блінкен отримав звання "Людина року" за те, що американська дипломатія уникнула спокуси зберегти чинний статус-кво у відносинах з агресором.

А віцепрем'єр-міністр, міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак – за те, що польська армія потрапила до першої двадцятки престижного рейтингу Global Firepower, найбільших військових держав світу.

Що відомо про премію "Людина року" від Wprost

Премія "Людина року" від Wprost – одна з найстаріших нагород у польських ЗМІ. Першу відзнаку вручили у 1991 році.

Нагороду отримують ті, хто найбільше вплинув на економічну, соціальну та політичну реальність у Польщі. Але вторгнення Росії на територію України поставило як Польщу, так й інші країни ЄС в найскладніший момент в історії. Тому премія "Людина року" цього року має трьох переможців – тих, хто зробив найбільший внесок у покращення світової безпеки.

"Людина року" 2022 за версією Time

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, що з початку повномасштабної війни Україна стала головною темою у світі. Іноземні ЗМІ почали активно висвітлювати напад Російської Федерації, українські лідери стали головними обличчями обкладинок закордонних видань. Власне українці стали й тими, хто у 2022 році отримував найвищі нагороди.

Наприкінці минулого року Володимир Зеленський і Дух України стали "Людиною року" за версією видання Time. Дізнавайтеся, за що ми отримали таке звання і чого навчився світ в українців.

Крім того, ми розповідали, що Financial Times також визнали Зеленського персоною року. Читайте і про те, за що видання Bloomberg назвало українського президента одним з найвпливовіших людей світу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.