Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зеленський став одним з найвпливовіших людей світу за версією Bloomberg – що пишуть про президента

Розповідаємо, завдяки чому українському президентові вдалося заручитися підтримкою всього світу

Фото: Telegram/Zelenskiy. Колаж: Pro Гроші

Протягом 10 місяців Зеленський очолює опір вторгненню Росії

Фото: Telegram/Zelenskiy. Колаж: Pro Гроші

Президент України Володимир Зеленський увійшов у список 50 найвпливовіших людей світу у 2022 році за версією агентства Bloomberg.

Про це повідомляється на сайті Bloomberg.

Що в Bloomberg писали про Зеленського

"На початку широкомасштабного вторгнення Зеленський відкинув пропозицію США допомогти йому втекти з країни. Він використовував вечірні відеозвернення в соціальних мережах, щоб переконати українців, що вони переможуть. Зеленський, який здобув популярність як актор, використовує свої артистичні навички під час виступів перед парламентами по всьому світу. Завдяки цьому йому вдалося зібрати підтримку іноземних партнерів", – написали у виданні.

Зазначається, що Збройні сили України, які спочатку поступалися ворогу в озброєнні, витіснили російські війська з Києва та півночі. Потім, завдяки постачанням зброї та фінансовій підтримці з боку США, Європи та інших союзників, українські військові змогли витіснити окупантів з північного сходу. У листопаді Україна здобула велику перемогу, повернувши Херсон – єдиний обласний центр, який російські сили захопили під час вторгнення.

Як Зеленський змінив політику Європи

Раніше сайт Pro Гроші писав, що американське видання Politico визнало Зеленського найвпливовішою людиною в Європі.

"Європа змінюється. Континент переглядає свої стратегічні відносини, починає серйозніше ставитись до обороноздатності, переосмислює політику в галузі торгівлі, розширення та енергетичної безпеки. Загалом відбувається переосмислення того, що означає бути європейцем. І всі ці зміни переважно відбуваються завдяки українському шоумену, який став президентом", – написали в Politico.

Зеленському вдалося переконати Європу в тому, що її майбутнє пов'язане з Україною. Це важливо, бо до повномасштабного вторгнення ніхто з європейських лідерів у це не вірив.

Завдяки комунікативним навичкам, Зеленському вдалося переконати Європу в тому, що партнерство з Росією – це помилка.

У виданні відмітили ефективне використання президентом України соціальних мереж, традиційних ЗМІ й таких культурних інституцій як Ґреммі та Каннський кінофестиваль. Завдяки цьому йому вдалося переконати лідерів думок, що його боротьба – це також і їхня боротьба.

Так, Зеленському вдалося переконати Європу робити те, що йому потрібно. Якщо потрібна зброя – він це отримає, навіть якщо це означає відмову від давньої політики Німеччини не продавати її. Якщо Зеленський хоче санкцій проти Росії – він також їх отримає, навіть, якщо це спричинить енергетичну кризу в Європі. Президенту України навіть вдалося зрушити з мертвої точки питання щодо вступу країни до Євросоюзу.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чому навчився світ в українців. Також ми розповідали, як росіяни використовують українські паспорти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.