Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Financial Times назвали Зеленського людиною року: із ким порівнюють президента України

У британській газеті зазначають, що президент України посів місце в історії своїм незвичайним проявом лідерства та стійкості

Колаж: Pro Гроші

Україна здивувала весь світ, відбивши напади Росії на Київ та своїми контрнаступами

Колаж: Pro Гроші

Президента України Володимира Зеленського назвали людиною 2022 року за версією Financial Times.

Відповідну статтю опублікували в британській газеті.

Зазначається, що Зеленський став втіленням мужності та стійкості українського народу у його боротьбі проти російської агресії.

У статті FT Зеленського порівнюють з прем'єр-міністром Британії, який свого часу виступав по радіо, щоб згуртувати свою країну під час бліцкригу. Зараз же президент України активно використовує свої соціальні мережі для невпинної кампанії за військову та фінансову підтримку України.

Видання підкреслює, що Україна здивувала світ, відбивши напад Росії на Київ, та своїми контрнаступами у Харківській та Херсонській областях.

"Україна відвоювала половину території, захопленої московськими військами цього року. Сили Зеленського зараз просуваються вперед на півдні та сході, навіть коли настає зима, з метою звільнення всієї території України, включаючи Донбас та Крим", – пише FT.

Також видання зазначає, що президент України став прапороносцем ліберальної демократії в глобальній боротьбі з авторитаризмом яка може визначити хід XXI століття.

У перші дні війни весь світ вразила фраза Зеленського "мені потрібна зброя, а не евакуація" на пропозицію від США залишити країну.

В інтерв'ю для Financial Times український президент розповів, що не залишив Київ у перші дні повномасштабного вторгнення, бо не міг і не хотів підводити людей.

"Я більш відповідальний, ніж сміливий. Я просто ненавиджу підводити людей", – зазначив Зеленський.

Чому ракетні обстріли з боку РФ стають неефективними

Британська воєнна розвідка зазначаює, що згідно з військовою доктриною РФ, для ударів по критично важливих об'єктах національної інфраструктури вимагається застосування ракет великої дальності.

Таким чином Росія намагається деморалізувати населення та, зрештою, змусити лідерів держави капітулювати.

Обстріли окупантів вже спричинили значний дефіцит електроенергії, що призводить до гуманітарних проблем по всій Україні.

Однак британські колеги додають, що ефективність таких обстрілів стає сумнівною. За їхніми даними, Росія, ймовірно, вже використала більшість ракет, які для цього підходять.

Важливу роль також відіграють матеріальний та психологічний ефект. Перевага України полягає в тому, що за 9 місяців повномасштабного вторгнення українці звикли до війни та обстрілів. Тому деморалізувати нас буде набагато важче, ніж якби ця тактика застосовувалася в перші місяці повномасштабного вторгнення.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чи можливий газовий блекаут. Також ми розповідали про найімовірніші сценарії блекауту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.