Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Збережуть гроші та нерви: топ-5 додатків для українців за кордоном

Розповідаємо, які мобільні додатки зроблять перебування за кордоном комфортнішим

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Кількість біженців з України становить понад 7 млн осіб

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

За даними ООН кількість українців, які виїхали за кордон через війну, перевищила 7 млн осіб. Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний попередив українців, що треба бути готовим до того, що війна триватиме і в 2023 році. Тому, імовірно, українським біженцям доведеться тимчасово адаптуватися до життя за кордоном.

Pro Гроші зібрав добірку п’яти необхідних мобільних додатків, які зроблять перебування за кордоном комфортнішим.

1. XE Currency

Для того, щоб вам було не важко визначитись, чи багато магазин просить за десяток яєць, продаючи їх за 7 франків, вам у пригоді стане додаток для конвертації валют XE (Android i iOS)

2. Around Me

Цей додаток визначає ваше місцезнаходження та надає перелік найближчих банків, АЗС, лікарень, супермаркетів, ресторанів, готелів і тд. (Android i iOS).

3. Wifispc

Ця програма допомагає знайти найближчі точки доступу Wi-Fi. Додаток постійно оновлює список доступних мереж і паролі від них.

4. Flush

Додаток, який покаже вам найближчі до вас громадські туалети. Програма надає інформацію про те, скільки коштуватиме відвідування вбиральні, а також, чи є кімнати для осіб з інвалідністю (Android i iOS).

5. Нумо Спільно

Цей мобільний додаток створили для українців, які виїхали під час війни за кордон та шукають своїх співгромадян для спілкування та підтримки (Android i iOS).

Які соціальні права мають українці в Європі

З початку війни Росії проти України люди говорили тільки про надання житла та виплат з боку Європи. Але є ще безліч соціальних прав, на які можуть розраховувати українські біженці.

Дізнавайтеся, яку підтримку можуть отримати українці зі статусом тимчасового захисту в різних країнах Європи.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, що таке подвійне оподаткування та як діяти українцям за кордоном. Також ми писали, яку роботу та зарплату пропонують українцям у Польщі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.