Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

З Росії хочуть стягнути ще один вид репарацій – хто після цього отримає компенсацію

Наразі Україна працює над розробленням механізму стягнення таких виплат з країни-агресорки

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У ВР планують стягнути репарації з Росії

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні розглядають можливість розроблення механізму стягнення зернових репарацій з Росії. Наразі це питання перебуває на обговоренні профільного комітету Верховної Ради спільно з Мінагрополітики та міжнародними партнерами.

Про це повідомив нардеп від фракції "Слуга Народу", член Комітету ВР з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук.

Він зазначив, що внаслідок військової агресії РФ українські аграрії суттєво постраждали. Вони втратили мільйони доларів.

"Відтак, планується розробити механізм зернових репарацій комітетом Верховної Ради спільно з Мінагрополітики та міжнародними партнерами, щоб надалі українські аграрії отримали компенсації", – сказав Соломчук.

Наразі Фонд Говарда Баффета у партнерстві з некомерційною американською організацією Project Expedite Justice (PEJ) допомагає зібрати та задокументувати докази крадіжки критичної частки продовольчих запасів України.

Чому Росія використовує зерно як зброю

Державний секретар США Ентоні Блінкен нещодавно висловив думку, що Росія продовжує руйнувати українські порти для того, щоб перетворити продовольчі товари на зброю.

Дипломат різко засудив серію ударів російської армії по портах на півдні України. Він зауважив, що Росія після виходу з Чорноморської зернової ініціативи продовжує систематично руйнувати інфраструктуру у портах на Дунаї, важливу для експорту українського зерна на світові ринки.

Такі дії Блінкен назвав роботою за "російською методичкою". Загалом, на його думку, мета Росії – заблокувати український експорт, перетворити продовольство на зброю і змусити голодних людей платити за наслідки цього.

Україна відкриє ще один шлях для експорту зерна

Голова МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна готується до розширення можливостей експорту зерна. Найближчим часом планується відкрити новий наземний залізничний коридор для сільськогосподарської продукції.

Міністр також оцінив актуальність Чорноморської зернової ініціативи. Він сказав, що "надія помирає останньою" та визнав, що хоча ініціатива може знаходитися під загрозою, Україна працює над альтернативними рішеннями та розробляє стратегії для збереження та розвитку зернового експорту.

Раніше ми писали про те, що сталося з ринком зернових та олійних вперше за 20 років. Також ми розповідали, коли Польща може скасувати зернове ембарго.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.