Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На горизонті новий шлях – Україна відкриє ще один залізничний коридор для експорту зерна

Кроки в напрямку розширення і покращення інфраструктури для зернового експорту свідчать про важливість аграрного сектору для економіки України

Фото: Дмитро Кулеба/Facebook, Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Кулеба заявив про намір відкрити новий залізничний коридор для експорту зерна

Фото: Дмитро Кулеба/Facebook, Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Україна готується до розширення можливостей експорту зерна. Найближчим часом планується відкрити новий наземний залізничний коридор для сільськогосподарської продукції.

Про це повідомив керівник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Міністр розповів, що Україна вже відкрила альтернативний "зерновий коридор" і активно тестує його роботу. Однак це не єдиний крок у напрямку підвищення пропускної спроможності для зернового експорту. Країна планує відкрити ще один наземний залізничний коридор, що, за словами Кулеби, підтверджує абсолютну реальність збільшення транспортної інфраструктури для експорту. Варто зазначити, що міністр не розкрив, за яким маршрутом пролягає залізничний коридор.

Відповідаючи на запитання про актуальність Чорноморської зернової ініціативи, міністр відзначив, що "надія помирає останньою". Він визнав, що хоча ініціатива може знаходитися під загрозою, Україна працює над альтернативними рішеннями та розробляє стратегії для збереження та розвитку зернового експорту.

"Надія вмирає останньою, скажу так. "Чорноморська зернова ініціатива" вмирає останньою. Але очевидно, що все одно потрібно працювати над альтернативними рішеннями, і саме над ними ми успішно працюємо", — додав очільник МЗС.

Україна заявила про готовність відкликати позови до СОТ

Україна готова відкликати позови до СОТ проти Польщі, Угорщини та Словаччини за умови гарантій без обмежень здійснювати експорт зерна в майбутньому. Про це повідомив заступник міністра економіки Тарас Качка.

Зараз пріоритетом є запуск механізму узгодження та верифікації українського експорту зерна, отримання підтримки Євросоюзу та держав-членів. Позови до СОТ вважаються важливими для висловлення обурення та залишаються як останній засіб у вирішенні суперечки.

Раніше ми повідомляли, що у Польщі пригрозили введенням ембарго на інші продукти з України. Також ми писали, чи вдалося Україні позбутися контролю з боку Росії у Чорному морі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.