Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Єдина у своєму роді: за яку монету нумізмати готові віддати чималі гроші

На аукціоні колекціонери зробили 98 ставок та підняли початкову вартість більш ніж у 21 000 разів

Фото: Unsplash, УНІАН, Violity. Колаж: Pro Гроші

Монету номіналом 2 копійки продали за 21 101 грн

Фото: Unsplash, УНІАН, Violity. Колаж: Pro Гроші

Кожна монета носить свою історію, вартість та навіть характеристику того часу, коли вона була виготовлена. У світі нумізматики та колекціонування монета може стати справжнім скарбом. Так, українські 2 копійки 2010 року випуску вразила світ аукціонів.

На майданчику Violity пройшли торги, де монету продали за більш ніж 20 000 гривень.

На аукціоні початкова ставка становила всього 1 гривню, але в процесі вона збільшилася до 21 101 гривні. Цей результат свідчить про неймовірну цінність та інтерес до незвичайної монети.


В чому особливість 2 копійок

Однією з ключових особливостей монети полягає в тому, що вона була викарбувана на заготовці, призначеній для 10 копійок. Це робить її дійсно винятковою та унікальною, адже вона відрізняється від інших монет не лише своєю номінальною вартістю, але й виглядом. Монета має колір "під золото", що додає їй особливого блиску та привабливості.

Монета унікальна, адже викарбувана на заготовці під 10 копійок
Монета унікальна, адже викарбувана на заготовці під 10 копійок
Фото: Violity

Важливим фактором у визначенні вартості цієї монети є її стан. Автор оголошення підкреслив, що монета перебуває у колекційному стані та не була піддана реставрації. Зараз колекційні екземпляри, які збереглися у такому незмінному стані, є особливо цінними для нумізматів.

Монета, яку продали більш ніж 20 тис. гривень
Монета, яку продали більш ніж 20 тис. гривень
Фото: Violity

Зазначено, що 2 копійки мають дефект. Виявлено, що зверху обідок монети є трохи масивним і випирає. Це створює незвичайний зовнішній вигляд, відчуття, що монету стесали. Дефект, звісно ж, не робить монету менш цінною, а навпаки, додає їй характеру та історичної цінності.


За які ще монети можна отримати великі гроші

Нумізмати вже давно знають, що навіть номінально незначні монети можуть приховувати неймовірні цінності. Наприклад,монета 1992 року різновиду 1.35АА може коштувати близько 11 тис. гривень через свої особливості.

Ще одним зразком є 1 копійка 1992 року різновиду 1.11АЕ, яка привертає увагу колекціонерів своєю округлою верхівкою правого верхнього листа та великими ягодами. За неї можна отримати від 4 000 до 7 000 гривень.

Раніше ми повідомляли, за скільки можна продати 50 копійок.Також ми писали, що Україна та Польща випустять особливі монети.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.