Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не монети, а справжній скарб: за які копійки можна отримати 11 тис. гривень (фото)

У багатьох українців вдома можуть лежати монети, які мають велику цінність для колекціонерів

Фото: Монети-ягідки, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деякі монети можна продати за 11 000 грн

Фото: Монети-ягідки, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деякі українці навіть не здогадуються, що в їхніх гаманцях знаходяться справжні скарби. Адже у світі нумізматики є група незначних за номіналом монет, які є справжнім золотом для колекціонерів. Тому навіть за 1 копійку можна отримати кілька тисяч гривень.

Фахівці ресурсу "Монети-ягідки" повідомляють про вигідну можливість продати старі монети, які мають свої унікальні особливості.

Українці можуть вигідно продати 1 копійку

Колекціонери полюють за монетами 1992 та 1996 років номіналом 1 копійка. За них нумізмати готові віддати великі суми грошей. Проте це стосується лише тих монет, які мають певні особливості.

Наприклад, за монету 1992 року різновиду 1.35АА, де виділяються ступінчаста верхівка правого верхнього листа та маленькі ягоди, українці можуть отримати близько 11 тис. гривень.

Монету можна продати за 11 тис. гривень
Монету можна продати за 11 тис. гривень
Фото: Монети-ягідки

На спеціалізованих аукціонах колекціонери шукають 1 копійку 1992 року різновиду 1.11АЕ. Вони готові заплатити за неї від 4 000 до 7 000 грн. Ця монета має такі особливості:

  • округла верхівка правого верхнього листа;
  • великі ягоди.

Колекціонери готові заплатити до 7 000 грн
Колекціонери готові заплатити до 7 000 грн
Фото: Монети-ягідки

Особливий попит має також 1 копійка 1996 року. Різновид 1БА з великими ягодами можна продати за ціною від 1 300 грн до 2 000 грн, а різновид 1БВ з маленькими ягодами вартує від 2 500 грн до 3 000 грн. Ці монети не лише вражають своєю унікальністю, але і мають потенціал принести щедрий прибуток своїм власникам.

Копійки, які можна дорого продати
Копійки, які можна дорого продати
Фото: Монети-ягідки

За словами нумізматів, копійка 1996 року випуску зустрічалась не тільки в наборах НБУ, іноді її знаходили в обігу. Проте монети з обігу дешевші, ніж копійки з набору.

Які ще монети можна вигідно продати

Колекціонери готові віддати великі суми за рідкісні монети. Наявність дефектів може підвищити їхню вартість. Наприклад, існує чимало різновидів 50 копійок, за які нумізмати готові купити від 10 000 грн.

Загалом, 50 копійок 1992 року є обіговою монетою, яку карбували на Луганському верстатобудівному заводі різним типом штампів. Через це з’явилося чимало різновидів, і деякі коштують в середньому 11 000 грн. Наприклад, чотириягідник з товстим малим гербом. На онлайн-аукціонах такі екземпляри продавали не більше п’яти разів, і завжди вартість коливалась від 9 000 до 11 000 грн.

Про те, які ще монети українці можуть дорого продати, читайте в цьому матеріалі.

Раніше ми писали, що НБУ закликав українців здати монети. Також ми повідомляли, які монети можна продати за 20 тис. гривень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.