Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як розірвати шлюб з військовим під час війни – покрокова інструкція

Для розлучення з військовослужбовцем потрібно мати певні підстави, запевняє експерт

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Процес розлучення може бути тривалим

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Зв’язок між подружжям може розірватися. Саме в цей момент люди замислюються над тим, аби розлучитися. Однак, коли один з подружжя – військовослужбовець, процес розірвання шлюбу може стати складнішим та вимагати більше уваги та зусиль.

Про це стверджує адвокат Роман Сулик.

Щоб зрозуміти, як розірвати шлюб з військовим, розглянемо процес по пунктах.

Звернення до кваліфікованого юриста. Він допоможе зрозуміти всі аспекти процесу та захистити ваші інтереси у суді. Також спеціаліст допоможе підготувати необхідні документи, визначити стратегію та підготуватися до судового процесу.

Визначити підставу для розлучення. Для розлучення з військовослужбовцем потрібно мати підстави, згідно з якими ви зможете звернутися до суду. Такі підстави можуть включати:

  • непорозуміння;
  • невдоволення однією зі сторін;
  • наявність домашнього насильства;
  • зради;
  • інші серйозні причини, які перешкоджають продовженню шлюбу.

Підготовка документів. Треба підготувати певний пакет документів. Також важливо не забути про військовий квиток.

Якщо сторони домовляються про умови розлучення, то процес може бути швидшим та менш заплутаним. Сторони можуть домовитися про розподіл майна, аліменти, опіку над дітьми та інші питання, які вони вважають важливими. Якщо домовитись не вдається, то всі ці питання можна вирішити за допомогою судових процесів, в яких вам знадобиться допомога кваліфікованих юристів, – запевняє експерт.

Виконання рішення суду. Після того, як суд прийняв рішення про розлучення, сторони повинні дотримуватися його. Якщо рішення суду не виконується, ви повинні звернутися до виконавчої служби, яка це забезпечує.

Навіщо треба шлюбний договір

Раніше ми вже розповідали, що роль шлюбного договору – урегулювати питання стосовно майнових прав та обов'язків. Його можна укладати як перед весіллям, так і будь-коли під час шлюбу. Даний договір може містити такі положення:

  • розподіл майна, включаючи нерухомість, гроші, інвестиції та інші активи;
  • умови розлучення;
  • питання успадкування;
  • обмеження щодо використання спільного майна;
  • визначення правил поведінки відносно дітей, у тому числі прийомних;
  • інші умови, що можуть впливати на подружні відносини.

Також теоретично можна включити до шлюбного договору різні штрафи. Але зазвичай людей більше турбує їхнє матеріальне становище під час укладання таких договорів.

За словами експерта, оскаржити шлюбний договір досить складно, але можливо. Особливо, якщо він укладався з метою уникнення відповідальності. Для того, щоб коректно оформити такий документ, варто звернутися до фахівця, аби в майбутньому не виникло певних складнощів.

Також ми писали про те, яка ціна розлучення в Україні у 2023 році та яких помилок можна припуститися при розірванні шлюбу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.