Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Небезпечне розлучення – яких помилок ви можете припуститися при розірванні шлюбу

За словами юриста, процес розлучення не є якимось важким, тому подружжю не варто перейматися

Фото: unsplash, pexels. Колаж: Pro Гроші

Є найбільш поширені помилки при розлученні

Фото: unsplash, pexels. Колаж: Pro Гроші

Розлучення у подружжя у більшості випадків викликає негативні емоції. Більше їх стає після того, як пара розуміє скільки помилок вони допустили. Однак їх можна й уникнути, але варто дотримуватися кількох правил.

Про це сайту Pro Гроші повідомив юрист Адвокатського об'єднання GRACERS Сергій Савинський.

У класичному розумінні люди, у яких немає дітей, приходять до РАЦСу, подають заяву, спільну згоду і РАЦС може розірвати шлюб. Буває іноді таке, що люди намагаються це зробити в односторонньому випадку або також намагаються розірвати шлюб, аби другий з подружжя уникнув мобілізації, – говорить експерт.

Наразі досить розповсюдженим випадком буває, коли подружжя маючи дитину хочуть розлучитися. Все для того, аби один із пари уникнув служби. Однак насправді цей спосіб недієвий.

Насправді це не працює, або працює в дуже обмеженому колі випадків. Наприклад, розриваючи шлюб і змінюючи місцепроживання з батьком, то все одно це не дає право на відстрочку. Люди дуже часто на цьому ловляться, помиляються. Це працює лише в тому випадку, коли мати позбавлена батьківських прав, померла або недієздатна тощо. Сам факт розірвання шлюбу ні на що не впливає, – додає Сергій Савинський.

Термінове розлучення. Коли подружжя, яке має дітей, хоче розірвати шлюб, а їм там відмовляють, то вони мусять іти до суду. У суді вони очікують, що їм дозволять швидко розлучитися, але тут можна зіштовхнутися з тим, що вам дадуть термін на примирення до 6 місяців. Українці про це часто забувають, або навіть не знають.

Також найбільш поширенні помилки:

  • неправильно оформлені заявки;
  • немає усіх документів;
  • вказані невірні дані.

Якщо ж ви все-таки хочете швидко подати заяву на розлучення, то краще вертатися до нотаріуса й подавати спільну заяву подружжя. Після цього заява засвідчена нотаріусом подається до суду й протягом місяця вас розлучать, – зазначає експерт.

За словами юриста, процес розлучення не є якимось важким, тому подружжю не варто перейматися.

Як жити в гармонії один з одним та з грошима?

Раніше ми вже писали про те, що іноді пари можуть розлучатися через фінансові питання. Наприклад, різні фінансові цілі або ж взагалі їх відсутність.

Саме тому ви маєте постійно говорити з партнером:

  • Хто та скільки заробляє?
  • Чи хтось в парі користується кредитами?
  • Чи є збереження?
  • Які фінансові цілі?
  • Який вид бюджету був би комфортний парі?

Це лише мінімальний набір питань для пари, якщо ви хочете "потоваришувати" з грошима. Якщо вас зацікавила ця тема, то детальніше можете прочитати тут.

Раніше сайт Pro Гроші писав про стабільний заробіток на грантових програмах. Також ми повідомляли, як віртуальні картки можуть зберегти ваші гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.