Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вийти на новий рівень достатку: як кардинально змінити життя у 2023 році

Разом з експертами обрали для вас декілька напрямків, які дозволять кардинально перевернути життя у новому, 2023 році

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Розповідаємо, як змінити життя у 2023 році

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Важкі часи потребують кардинальних змін. Саме у періоди "турбулентності" є шанс вийти на новий рівень життя і перевернути його звичний ритм. Але війна — це період, який підходить не для усіх починань.

Тому сайт Pro Гроші зібрав найкращі варіанти того, як можна змінити своє життя у новому, 2023 році із порадами експертів.

Відкриваємо власний бізнес

Якщо ви вважаєте, що зараз не найкращий період для початку власної справи, то дуже помиляєтесь.

Засновник компанії Visotsky Inc Олександр Висоцький запевняє, що відкриття бізнесу доречне майже завжди, й для нього це залишається пріоритетним напрямом інвестування.

Річ у тім, що розвиваючи з нуля свою справу, ви будете знати про неї більше, ніж про будь-яку іншу галузь у цьому світі. Бізнес може кардинально змінити ваше життя і вивести на новий рівень фінансового достатку.

Для мене цей напрямок інвестування завжди був пріоритетним. Тому що я, як і будь який підприємець, створив бізнес з нуля. Я знаю про нього більше, ніж колись зможу дізнатися про інші області. І для мене дивно, коли гроші беруть з контрольованої зони і віддають в неконтрольовану, де багато чого залежить від випадковостей.
Олександр Висоцький

Олександр Висоцький

Засновник компанії Visotsky Inc

Висоцький відзначає, що крім заробітку, хороший бізнес — це ще й допомога державі, яка особливо важлива під час війни.

Змінюємо професію

Війна перевернула ринок праці й наново розставила пріоритети. Професії, які раніше активно розвивалися та були затребуваними, стали непотрібними країні, а люди масово почали втрачати роботу.

Якщо ви задумувались про зміну професії, зараз саме час для цього, оскільки потрібно підлаштовуватись під нові реалії. Але обирати потрібно обачливо, якщо хочете потрапити у тренд та заробляти на новій справі.

Експертка з працевлаштування Валентина Бардадим зазначає, що зараз фокус уваги на ринку праці значно зміститься в бік професій, які будуть найбільш корисними під час та після війни.

Наприклад, після війни збільшиться попит і на медичних працівників, оскільки стрес, пережитий багатьма людьми, зокрема дітьми, серйозно позначається на їхньому ментальному та фізичному здоров'ї.
Валентина Бардадим

Валентина Бардадим

Експертка із працевлаштування

Але якщо змінити професію на роботу лікаря — дуже складно і майже неможливо, то є ще декілька напрямків, які експертка радить розглянути, а саме:

  • військова служба;
  • будівельна галузь;
  • логістика;
  • енергетика;
  • наука;
  • сільське господарство.

Переїзд

Повномасштабна російська агресія зробила переїзд вимушеним заходом для багатьох людей. Чимало українців втратили будинки, тисячі залишили їх в окупації, а хтось більше не хоче повертатися через важкі спогади.

Якщо хочете кардинально змінити життя, переїзд в інше місто може стати новою, свіжою хвилею. Тим паче зараз є можливість зробити це максимально вигідно.

Оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак зазначає, що зараз не найкращий час для продавців через низький попит у більшості областей, а от покупцям можна придивитись до цікавих пропозицій.

Будемо чесними, ринок нерухомості — найбільш інертний з усіх ринків. Процес його відновлення дуже складний. Скоріше за все, чекати доведеться не місяці, а понад рік.
Вікторія Берещак

Вікторія Берещак

Оглядачка ринку нерухомості

Наприклад, одразу після деокупації Київської області знижки сягали 20%, і для цього регіону це дуже багато. Тоді, за словами експертки, діяла психологія, люди намагалися позбутися активів, які нагадували їм про трагедію.

Таких дисконтів вже немає, але поторгуватись можна, доки ринок не відновився до довоєнних значень. Тож якщо хочете переїхати, можна подумати над цим зараз.

Початок шляху інвестування

Якщо ви вважаєте, що це не може кардинально змінити ваше життя, подумайте, скільки грошей ви втрачаєте суто через інфляцію.

Або згадайте, як хтось купив біткоїн за декілька доларів, а продав потім за тисячі. Криптовалюта — не найкращий вид інвестиції для новачків, але є багато інших напрямків, які мають зацікавити.

Головне правило, якого ви маєте дотримуватись — починайте інвестувати вже зараз, не чекайте. А більше про те, як розібратись у цьому новачку, розповіла наша експертка Інна Старченко у матеріалі.

Крім того, раніше ми пояснювали, що треба робити з першими заробітками дітей та розповідали, як користуватись грошима, коли немає світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.