Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Відстрочку від призову на військову службу продовжили на місяць: кого стосується

Уряд продовжив відстрочку від призову на військову службу для заброньованих військовозобов'язаних

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Відповідну постанову опубліковано на Урядовому порталі

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Кабінет міністрів продовжив на один місяць відстрочку від призову на військову службу для заброньованих військовозобов'язаних.

Відповідну постанову Кабміну № 1259 від 4 листопада опубліковано на Урядовому порталі.

"Установити, що терміни дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов'язаним відповідними рішеннями Міністерства економіки згідно з постановою Кабінету міністрів від 3 березня 2022 року № 194 , які не закінчилися на день набрання чинності цією постановою, продовжуються автоматично на один місяць", — йдеться у документі.

Нагадаємо, що у жовтні президент Володимир Зеленський скасував осінній призов на строкову військову службу в Україні.

Бронювання українців під час війни

Після запровадження в Україні воєнного стану та оголошення загальної мобілізації, чимало роботодавців стикнулись з питанням, як забронювати працівника від мобілізації.

Бронюванню підлягають військовозобов'язані, які працюють в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування та на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення), у разі, якщо це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів та виконання мобілізаційних завдань.

Отже, основною умовою для бронювання працівників є виконання роботодавцем мобілізаційних завдань.

Розповідаємо детальніше, як можна забронювати працівника від мобілізації та на який термін.

Крім цього, заступниця міністра оборони Ганна Маляр раніше наголосила, що в Україні наразі не планують проводити додаткову мобілізацію, адже Генштабу вистачає тих людей, які були призвані на військову службу.

Маляр пояснила, що хоча зараз і вистачає тих людей, які були мобілізовані, усе залежатиме від ситуації на фронті.

"Ми всі маємо усвідомлювати, що в країні йде війна. Ми можемо припускати різні сценарії розвитку подій. І ми з вами повинні бути готовими до розвитку всіх цих сценаріїв", – зазначила заступниця міністра оборони.

Також нещодавно президент Володимир Зеленський запропонував Верховній Раді продовжити мобілізацію та воєнний стан в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.