Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ветерани після війни виконуватимуть важливу місію – що саме робитимуть

В Мінветеранів пояснили, як українські військові повертатимуться до цивільного життя

Фото: Міноборони. Колаж: Pro Гроші

Ветеранів залучать до викладання у школах

Фото: Міноборони. Колаж: Pro Гроші

Українські ветерани зможуть залучатися до початкової загальновійськової підготовки в системі загальної середньої освіти.

Про це повідомили у пресслужбі Кабміну.

Відповідні зміни уряд вніс до "Порядку організації та здійснення загальновійськової підготовки громадян України до національного спротиву".

Зокрема, документ розширив перелік педагогічних працівників, яких будуть залучати до викладання дисципліни з початкової загальновійськової підготовки в українських закладах освіти. Серед них будуть й українські ветерани – учасники російської-української війни.

"Ми хочемо, щоб наші Захисники та Захисниці, які є носіями національної ідентичності, мали змогу працювати у сфері військово-патріотичного виховання української молоді. До того ж залучення ветеранів до роботи з учнями – це також важлива складова їхньої інтеграції у цивільне життя", – пояснила міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Вона зазначила, що дана постанова забезпечить можливість імплементувати в українську систему освіти практичний досвід щодо захисту незалежності та територіальної цілісності України, який набули українські захисники.

Як ветеранів повертатимуть до цивільного життя

Раніше Лапутіна розповіла, що у Мінветеранів почали готуватися до того, щоб повернути мобілізованих українців до цивільного життя після того, як закінчиться війна.

Станом на 1 січня 2022 року в Україні налічувалося 493 550 учасників бойових дій, з них понад 38 тисяч – жінки. Однак після повномасштабного вторгнення РФ ця цифра збільшиться в рази.

В уряді планують ретельно проаналізувати, яких спеціальностей потребуватиме економіка того регіону, куди буде повертатися людина після служби. За посередництва держави військовий після переходу до цивільного життя зможе стати Воїном відновлення.

"Ми започаткували інституційну реформу у сфері безпеки й оборони – систему переходу з військової кар’єри до цивільного життя. Це означає, що людиноцентричний підхід має бути запроваджений в суб’єктах сектору безпеки й оборони як до чоловіків, так і до жінок", – пояснила Лапутіна.

Раніше ми писали про те, які безплатні медпослуги доступні ветеранам війни. Також ми пояснювали, як ветеранам отримати фінансову допомогу на власну справу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.