Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Великий наступ росіян: українцям розповіли, яким регіонам чекати небезпеки вже незабаром

У 2023 році на українців може очікувати нове серйозне випробування

Фото: Генеральний штаб ЗСУ. Колаж: Pro Гроші

Росія після нового року спробує атакувати Україну з різних напрямків

Фото: Генеральний штаб ЗСУ. Колаж: Pro Гроші

Новий повномасштабний наступ Росії на Україну дійсно може відбутися на початку 2023 року, адже в Москві, не зважаючи на болючі поразки військ на фронті, не відмовилися від своєї ідеї загарбати усю Україну.

Про це 24 каналу розповів полковник запасу ЗСУ, військовий експерт, льотчик-інструктор Роман Світан.

За його словами, Росія розпочинала війну у лютому 2022 році з планами захопити Україну від Херсона до Києва і з того часу плани окупантів не змінилися. На думку Світана, тепер росіяни можуть спробувати атакувати ЗСУ щоби відновити наступ:

  • з боку Херсона та далі до Одеси на Півдні;
  • з Білорусі у напрямку Києва на Півночі;
  • атакувати увесь периметр кордону, аби прорватися до Чернігова, Сум та Харкова.

Також цілком очевидно, що командування російської армії захоче відновити більш активні бойові дії на українському Донбасі, щоби у разі успіху загарбати Запоріжжя.

"Тобто єдиний план, який був у них на початку року та не спрацював, бо вони просто не були готові його виконати, вони просто, як кальку, беруть і наступного року знову спробують його втілити", – зазначає експерт.

Чи вистачить Росії армії

Роман Світан вважає, що реалізувати повторно план свого масштабного наступу на Україну, РФ спробує за рахунок нових мобілізованих. Мобілізація може розпочатися у січні-лютому і в рамках призовної кампанії збройні сили країни-агресора зростуть ще на 150-200 тисяч солдатів.

Крім того, у березні – квітні може бути ще одна хвиля мобілізації, і ще 150 тисяч мобілізованих. Але навіть із такою кількістю військ Росії буде важко схилити перевагу на фронті на свою користь.

"Річ у тім, що в Україні зараз щонайменше уп'ятеро більше військ – близько мільйона військових – стоять "під рушницею", тобто у стані бойової готовності, — каже Роман Світан.

Нагадаємо, що про небезпеку повторного наступу росіян на Київ у 2023 році, нещодавно попереджав головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

За його словами, активні наступальні дії росіяни можуть розпочати у період з січня по березень наступного року. Українська армія готується до зустрічі з ворогом.

"Ми зробили всі розрахунки — скільки нам потрібно танків, артилерії й так далі. Це те, на чому зараз потрібно всім сконцентруватися. Нехай пробачать мені солдати в окопах, але зараз важливіше зосередитися на накопиченні ресурсів для більш тривалих і важких боїв, які можуть початися в наступному році", — зазначив Залужний.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чи оголосять в Україні нову хвилю мобілізації після нового року. Також ми розповідали, як родичам військовослужбовців, які опинилися у полоні, отримати грошову допомогу від держави.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.