Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Росія готує мобілізованих до нового наступу: Рeзніков назвав терміни

Росія й надалі намагатиметься здолати ЗСУ за рахунок більшої кількості солдатів на передовій

Фото: Униан. Коллаж Pro Гроші

Росія почне новий наступ у лютому

Фото: Униан. Коллаж Pro Гроші

Україна очікує, що новий повномасштабний наступ російських військ розпочнеться у лютому 2023 року. До цього часу Росія встигне підготувати до бойових дій усіх мобілізованих.

Про це заявив в інтерв'ю виданню The Guardian міністр оборони Олексій Рєзніков.

За його словами, під час часткової мобілізації до лав російської армії залучили приблизно 300 тисяч солдатів, з яких 150 тисяч вже проходить підготовку на різних полігонах. Ще стільки ж призовників поповнили армію окупантів безпосередньо на території України.

"Вони готуються щонайменше три місяці. Отже, наступну хвилю наступу спробують розпочати швидше за все в лютому, як і минулого року. Це їх план", – розповів він.

Рєзніков вважає, що мобілізація в Росії буде продовжена, адже росіяни використовують у війні проти України тактику "м'ясорубка" – кидають у бій якнайбільше людей, сподіваючись, що вони зруйнують меншу українську армію.

"Кремль шукає нові рішення для перемоги", – підкреслив Олексій Рєзніков.

Новому наступу на Київ бути?

У тому, що росіяни таки спробують захопити столицю України, щоби реабілітуватися за свій провал навесні 2022 року, переконаний головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

За його словами, активні наступальні дії росіяни можуть розпочати у період з січня по березень наступного року. Українська армія готується до зустрічі з ворогом.

"Ми зробили всі розрахунки — скільки нам потрібно танків, артилерії й так далі. Це те, на чому зараз потрібно всім сконцентруватися. Нехай пробачать мені солдати в окопах, але зараз важливіше зосередитися на накопиченні ресурсів для більш тривалих і важких боїв, які можуть початися в наступному році", — зазначив Залужний.

Він також додав, що у Москві навряд чи відмовляться від планів загарбати Україну, навіть якщо російська армія буде до цього не готова.

"Вони наступатимуть. Цар наказав їм йти на війну, і вони йдуть на війну. Я вивчав історію двох чеченських воєн — там було те саме. Вони можуть бути не так добре оснащені, але все одно будуть для нас проблемою. За нашими оцінками, у них є резерв 1,2-1,5 млн осіб", – сказав український генерал.

Раніше президент Володимир Зеленський розповів, коли настане вирішальний момент у війні з Росією. Також сайт Pro Гроші писав, чи потрібна ЗСУ додаткова мобілізація.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.