Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

"Цар наказав": Залужний попередив українців про нові плани росіян

На думку Валерія Залужного, свій план щодо України росіяни спробують реалізувати взимку або навесні 2023 року

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Росія готується до нового наступу на Київ

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний заявив, що Росія обов'язково спробує захопити Київ і вже готується мобілізувати майже 200 тисяч солдатів.

Про це він сказав під час інтерв'ю для видання The Economist.

За словами Залужного, новий великий наступ російської армії на Україну може розпочатися у січні, лютому або березні 2023 року.

Водночас наступ може відбутися не на Донбасі, а в напрямку Києва з боку Білорусі. Також не виключають й південний напрямок.

"Ми зробили всі розрахунки — скільки нам потрібно танків, артилерії й так далі. Це те, на чому зараз потрібно всім сконцентруватися. Нехай пробачать мені солдати в окопах, але зараз важливіше зосередитися на накопиченні ресурсів для більш тривалих і важких боїв, які можуть початися в наступному році", — сказав Залужний.

Також головнокомандувач спростував тезу про те, що вереснева мобілізація у Росії не принесла жодних результатів для армії окупантів на полі бою.

"Вони наступатимуть. Цар наказав їм йти на війну, і вони йдуть на війну. Я вивчав історію двох чеченських воєн — там було те саме. Вони можуть бути не так добре оснащені, але все одно будуть для нас проблемою. За нашими оцінками, у них є резерв 1,2-1,5 млн осіб", — зауважив генерал.

Нагадаємо, раніше про новий російський наступ на Київ попереджав і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Тоді він зазначав, що російська армія нарощує сили для прориву оборонних ліній ЗСУ.

"Беручи до уваги мобілізацію, оголошений ними призов, підготовку нових призовників і переміщення важкого озброєння по всій країні, вони, безумовно, ще зберігають надію на те, що зможуть прорвати наші лінії й просунутися вглиб України", — підкреслив Кулеба.

Наступ РФ, за словами посадовця, варто очікувати у січні-лютому наступного року.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, коли настане вирішальний період у війні з Росією. Також ми писали, чи зможе Росія повністю знеструмити Україну.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.