Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Термін вражає! Скільки років Україна витратить на відновлення після війни

Україна вже отримала фінансову допомогу від США, Канади, Великої Британії, ЄС, Німеччини, Світового банку та МВФ

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Рівень бідності лише зростає

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Наразі Україна отримала 28 мільярдів доларів допомоги. Однак половина з цієї суми – позики, які стануть тягарем для економіки надалі. Це при тому, що з кожним місяцем війни зростає дефіцит бюджету.

Про це в інтерв’ю виданню The Globe and Mail розповів міністр фінансів Сергій Марченко.

Україна вже отримала допомогу від США, Канади, Великої Британії, ЄС, Німеччини, Світового банку та МВФ. Проте, лише половина цієї суми була у формі грантів. Інша частина – позики, які стануть тягарем для країни, де 60% бюджету направлено на війну.

У наступному році прогнозується, що дефіцит бюджету України становитиме 38 мільярдів доларів. Це при тому, що рівень бідності виріс до 25%, у довоєнний період він становив 5%, а інфляція перевищує 25%.

"Ми втратили дещо більше, що неможливо порахувати грошима. Ми втратили частину нашого майбутнього, наші діти втратили роки своєї юності. На відновлення після цієї війни може піти більше ніж 5 років. Але що ми втратили, так це час. Ми втратили роки", – говорить Марченко.

Яка криптовалюта допоможе заробити у 2023 році

Останнім часом з'явилося багато нових криптовалют, які вже встигли завоювати довіру, а частина навіть зайняла провідні позиції на ринку. Наразі можна назвати 5 коїнів, які мають потужний потенціал.

  • Tamadoge.

Така монета є симбіозом популярної гри Тамагочі та мема Dogeо. Вона має низький рівень капіталізації, вражаючу механіку P2E, а також вважається однією з найкращих криптовалют нової хвилі. У P2E-додаткукористувачі можуть вирощувати вихованців, модернізувати їх та заробляти на цьому.

  • Battle Infinity.

​​​​​​​Гравці можуть досліджувати розроблений метавсесвіт, заробляючи на грі. Платформа має власний токен під назвою IBAT, який видається як нагорода за хорошу гру та за допомогою якого здійснюються усі дії, що пов'язані з торгівлею.

  • Mina Protocol.

Наразі Mina Protocol є найлегшим блокчейном, що дозволяє вирішити безліч проблем, які є в іншій криптовалюті. Зокрема, конфіденційність даних, перевантаження мережі, затримки з транзакціями, простота використання.

  • Persistence.

​​​​​​​Використовуючи цей блокчейн, можна переміщати капітал між двома світами фінансів, що сприяє стимуляції глобальної ліквідності та усуває неефективність проведення платежів традиційними способами.

  • Flow.

​​​​​​​Цей блокчейн використовується для звичайних транзакцій, однак його можна довго зберігати для отримання відсотків у майбутньому. Він може використовуватися не тільки вузькоспеціалізованими майнерами, а й широкою аудиторією, яка не має глибоких технічних знань.

Раніше ми розповідали, що буде з курсом долара найближчим часом. Також ми писали, скільки українцям ще доведеться сидіти без світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.