Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Уперше з початку війни! Індекс Мосбіржі впав нижче 2000 пунктів

Ринок акцій падає через псевдореферендуми на окупованих територіях України

Колаж: Pro Гроші

Індекс РТС упав на 5,8%

Колаж: Pro Гроші

Під час ранкових торгів у понеділок, 26 вересня, індекс Мосбіржі знизився на 4,69%, до 1991,82. Індекс опустився нижче за 2000 пунктів уперше з початку повномасштабної війни РФ проти України.

Про це пише "Комерсант".

Все через псевдореферендуми на окупованих територіях України та новини про мобілізацію в Росії. При цьому індекс РТС впав на 5,8% і становить 1075,55 пункту.

Серед "лідерів":

  • VK (-7,05%, до 390,2 руб.);

  • "Полюс" (-6,73%, до 5937,5 руб.);

  • "Яндекс" (-5,74%, до 1689 руб.);

  • ЛУКОЙЛ (-4,34%, до 3777 руб.);

  • "Норникель" (-3,27%, до 13 686 руб.).

Відмова від російської нафти

Раніше ми писали, безпрецедентна агресія Росії змусила багато країн переглянути свою енергетичну політику. На жаль, далеко не всі члени світової спільноти і особливо в Європі можуть різко відмовитися від російських ресурсів через сильну залежність.

В одному з європейських пакетів санкцій нарешті з'явилася заборона на імпорт російської нафти, проте все не так просто.

Норма стосується лише чорного золота, яке постачається морем і не діє на трубопровідну нафту, яка постачається нафтопроводом "Дружба", що проходить через територію України.

Також агресор вимудрився знайти обхідні шляхи та продає свою нафту до країн Азії. Найактивніше кривавий ресурс продають Індія та Китай.

Але все ж таки процес триває і все більше країн вирішують відмовитися від путінської нафти. Першими це зробили США, до кінця року постачання має припинити Великобританія, а з листопада – "вірний друг" РФ Сербія.

Раніше ми писали про топ-5 найбільших енергетичних компаній світу та розповідали, які країни вже відмовились від кривавого газу агресора.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.