Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українців шокували новини цінами: скільки доведеться віддати за кг солі та цукру

Вартість продуктів знову підвищилася через значний дефіцит, адже деякі підприємства потрапили під окупацію

Колаж: Pro Гроші

Українці відчують ще одне подорожчання

Колаж: Pro Гроші

В Україні через повномасштабне вторгнення ціни ростуть майже не кожного дня. На початку війни люди масово скуповували сіль та цукор. Однак українців шокували новими цінами на ці продукти, які знову виросли у другій половині вересня.

На скільки подорожчають сіль та цукор, пише "Хвиля".

Середня вартість харчової морської солі підвищилася майже за 38 гривень за кілограм. Цінник на неї коливається від 25,80 грн/кг (Ашан) та досягає 37,60 грн/кг (МегаМаркет).

А ось кристалічний цукор подорожчав із 31,35 грн/кг до майже 35 грн/кг. Середня вартість коштує від 33,90 грн/кг (Ашан) до 35,74 грн/кг (Метро).

Як подорожчали продукти

Раніше ми розповідали, що борщовий набір став на 27% дорожчим, ніж у період до воєнного стану. Продукти для приготування національної страви зросли в ціні так:

  • цибуля – на 114%;
  • картопля – на 40%;
  • морква – на 48%;
  • м'ясо свинини – на 30%;
  • томатна паста – на 54%;
  • сметана – на 32%.

Чому так впали ціни на яблука

Також ми вже писали, що ціни на яблука різко впали саме після початку війни. Через це багато виробників були змушені переробляти фрукти в концентрований сік. Однак експерти бояться, що ціна на яблука може падати і надалі. Адже ситуація з темпами реалізації дуже погана.

Погодні умови цього року сприяли гарному врожаю. Однак не дивлячись на це виробники все одно порушували технології. Адже не могли провести всі обробки і підживлення через війну. Крім того, можуть виникнути проблеми із зберіганням фрукта.

Нагадаємо, що буде з цінами наступного року. Ми розповідали і про те, що буде із зарплатами українців до кінця року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.