Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українців попередили про найближчі плани РФ – до чого готують ЗСУ

Українські захисники у повній бойовій готовності очікують на атаку ворога

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Росія готує нову атаку по Україні

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Російські війська можуть готувати чергову масовану атаку по об'єктах критичної інфраструктури України.

Про це повідомила начальниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її словами, протягом останнього тижня українські військові помічають посилення активності розвідувальних дронів РФ у повітряному просторі над Україною. В ОК "Південь" вважають, що у такий спосіб Росія готується до чергових атак.

Крім того, через посилення холодів Росія спробує знову атакувати критичну інфраструктуру.

"Вони спочатку збирають інформацію про ті цілі, які хочуть вразити. Найімовірніше, це будуть наші об'єкти критичної інфраструктури. Росіяни продовжують намагатися створити техногенні незручності нашому населенню, зокрема і в умовах похолодання", – сказала Гуменюк.

Також вона додала, що розвідувальні дрони РФ продовжують шукати розміщення українських систем ППО. Водночас ЗСУ перебувають у повній бойовій готовності відбивати удар противника.

Чи є загроза блекауту

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник зауважив, що після ракетних обстрілів спеціалісти швидко усе відновлюють і облаштовують нові маршрути для подачі електроенергії. Тож завдання номер один для міста — зберегти водо- та теплопостачання, медичні послуги, роботу громадського транспорту, забезпечити безперебійність аварійних робіт. До цього готуються усі служби.

"Тому слово "блекаут" вже не таке страшне, як раніше. Воно просто є у нашому лексиконі, але місто робить все, аби він у Києві не настав", – зазначив Поворозник.

Втім, заступник Віталія Кличка не виключає, що після чергових атак на Київ ситуація у місті може бути важкою, але не безнадійною.

Також за його словами, у місті пропрацювали варіанти функціонування міста, якщо росіянам вдасться реалізувати найгірший сценарій – вивести із ладу усю критичну інфраструктуру столиці. Однак найгірший сценарій за якого тривалий час буде повністю відсутнє електропостачання у столиці, у КМДА наразі виключають.

Раніше ми повідомляли, як тепер вимикатимуть світло у Києві. Також ми розповідали, що зміниться зі світлом найближчим часом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.