Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українців попередили про нову масовану атаку від РФ – коли на неї чекати

Росія не зможе занурити Україну в блекаут, оскільки ракети окупантів не здатні повністю вивести з ладу енергосистему нашої країни

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

РФ готує нову атаку на Україну

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Росія готує новий масований удар ракетами по Україні. Це може статися на православне Різдво, а саме 6-7 січня.

Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі 24 каналу.

"Ми розуміємо й, аналізуючи ситуацію, наступну ракетну атаку ми очікуємо в районі православного Різдва", — сказала вона.

Також Гуменюк нагадала, що уважними треба бути щодня, а не тільки 7 січня, бо у ворога ще залишається запас дронів, які вони використовують у нічний час, сподіваючись, що "вночі ми їх не бачимо".

Тисячі ракет РФ не змогли зруйнувати енергосистему України

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Росія не змогла занурити Україну в блекаут. У Москві розраховували, що наслідком обстрілів буде повне відключення світла та тепла.

"Понад тисяча ракет і дронів за півтора місяця не змогли зруйнувати нашу енергосистему", – повідомив Шмигаль.

Він також розповів, що Україна почала отримувати підтримку від міжнародних партнерів. В країну направляється "маса запчастин", а тому невдовзі почнеться відновлення української енергетичної інфраструктури.

Крім того, в Україні створили паралельну незалежну інфраструктуру виробництва електроенергії через генератори. Шмигаль запевнив, що українці точно зможуть пройти цю зиму, адже швидко адаптуються до нових реалій.

За словами радника голови ОП Олексія Арестовича, Росія не зможе занурити Україну в блекаут, оскільки ракети окупантів не здатні повністю вивести з ладу енергосистему нашої країни. Він пояснив – такі удари не спрацюють, адже структура української енергосистеми була створена ще у часи СРСР з розрахунку на ймовірність ядерної війни. Тобто вона мала витримати удари десятками мегатонн ракет по території України. За словами Арестовича, якщо тривалі відключення і будуть, то максимум на 5 днів.

Раніше ми писали про те, чому Київ не може отримати достатньо електроенергії. Також ми розповідали, в яких областях світло відключають найбільш несправедливо.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.