Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Коломойського темна смуга в житті: що вирішив суд стосовно бізнесмена

Йому вже відмовляли у зміні запобіжного заходу – відправити під домашній арешт суд не погодився

Фото: УНІАН

Коломойського залишили під вартою на 2 місяці

Фото: УНІАН

27 жовтня Шевченківський районний суд Києва розглянув клопотання сторони обвинувачення у справі Ігоря Коломойського про продовження строку тримання під вартою. Бізнесмена затримали 2 вересня, відтоді він перебуває СІЗО.

Рішення суду стало відомо під час прямої трансляції з зали засідань.

Після виступу обвинувачення та адвокатів суддя ухвалив рішення задовольнити клопотання і залишити Ігоря Коломойського під вартою ще на 2 місяці. Строк завершиться 2 грудня 2023 року. До того часу бізнесмена утримуватимуть у СІЗО з можливістю внесення величезної застави.

Альтернатива запобіжного заходу – заплатити 3,8 мільярда гривень. Нагадаємо, раніше Шевченківський районний суд відмовив захисту Коломойського у заміні утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Наразі український олігарх фігурує у кількох кримінальних справах стосовно шахрайства та відмивання коштів. За даними слідства Служби безпеки, Коломойському протягом 2013-2020 років вдалося легалізувати пів мільярда гривень. Вони опинилися за кордоном через інфраструктуру підконтрольних банків.

Згодом олігарху інкримінували незаконне заволодіння 5,8 мільярдами гривень у період з 2013 по 2014 роки. У вересні після оголошення підозри суд постановив збільшити розмір застави з 510 мільйонів та відхилив апеляцію адвокатів.

За якими статтями підозрюють Коломойського

Раніше ми розповідали, що під час слідства обвинувачення повідомило бізнесмену про кілька додаткових підозр за різними статтями Кримінального кодексу. Мова про:

  • махінації з платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, незаконні дії з електронними грошима та обладнанням для їх виготовлення – (ст. 27 ч. 3,ст. 28 ч. 3, ст. 200 ч. 2);
  • зловживання службовим становищем та заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах – (ст. 27 ч. 3, ст. 191 ч. 5 );
  • легалізація фінансів, одержаних злочинним шляхом – (ст. 27 ч. 3, ст. 209 ч. 3).

Більше того, Коломойського підозрюють у заволодінні коштами ПриватБанку на суму понад 9,2 мільярда гривень. Олігарх зобов’язав фінансову установу штучно виплатити гроші підконтрольній йому офшорній фірмі нібито за облігації. Згодом частину вдалося вивести на особистий рахунок і легалізувати.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Коломойський відмовився від прав на 1+1 media. Також ми повідомляли, що на аукціонах розпродають майно Коломойського.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.