Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Коломойський відмовився від прав на 1+1 media – що про це відомо

Олігарх, який знаходиться під вартою, передав права на канал діючому генеральному директору

Фото: УНІАН

Коломойський передав свої права на канал 1+1 Ярославу Пахольчуку

Фото: УНІАН

Український олігарх Ігор Коломойський, який є основним власником групи компаній 1+1 media і наразі перебуває під вартою у справі про заволодіння коштами ПриватБанку, оголосив своє рішення передати корпоративні права у "1+1 media" на керування трудовому колективу. Представником буде виступати генеральний директор ТОВ "Телерадіокомпанія "‎Студія 1+1"" Ярослав Пахольчук. Він діятиме в інтересах компанії та виконуватиме завдання, надані трудовим колективом.

Про це повідомили в ТСН.

Що йдеться в заяві Коломойського

У контексті документа, який став основою цієї передачі, зазначається, що управитель отримає повноваження виносити рішення від свого імені, за винятком права відчуження чи обтяження корпоративних прав, які належать Коломойському. Важливо відзначити, що цей крок не вплине на бенефіціарного власника групи "1+1 media", і контроль над компаніями залишиться у руках олігарха. Таке рішення було прийнято з терміном на 5 років.

Причиною цієї передачі корпоративних прав стало обмеження можливостей самого Коломойського, який наразі перебуває в СІЗО і не може повноцінно виконувати свої обов'язки. Таким чином, керування компаніями передано генеральному директору Ярославу Пахольчуку, який обіймає цю посаду з 2019 року.

Працівники каналу 1+1 були готові взяти Коломойського на поруки

Бізнесмен Ігор Коломойський отримав арешт на 60 днів як запобіжний захід, проте близько 15 осіб виразили готовність взяти його на поруки. Серед них – ведучі ТСН Наталія Мосейчук та Алла Мазур, ведучий Юрій Горбунов, колишній міністр культури Олександр Ткаченко, Сергій Попов та Олександр Загородній.

Зазначимо, що Коломойський перебуватиме під арештом до 31 жовтня, з можливістю внесення застави в розмірі 509 мільйонів гривень, при цьому зобов'язаний буде з'являтися на вимогу слідчих і здавати паспорти громадянина України.

Раніше ми повідомляли, що Ігоря Коломойського звинуватили у новій "схемі". Також ми писали, що 6 жовтня відбулося засідання суду, на якому український олігарх намагався скасувати рішення про збільшення розміру застави.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.