Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Що буде з МАУ? На аукціонах розпродають майно Коломойського

Також з молотка пішли такі активи "Інтеравіа", що займалася реєстрацією пасажирів та обслуговуванням літаків в аеропортах України

Фото: МАУ

У 2022 році "МАУ" припинила польоти

Фото: МАУ

Майно авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ), яка до початку повномасштабної війни РФ в Україні, була найбільшою у нашій країні, наразі продається на аукціонах держпідприємства "СЕТАМ".

Про це пише Аvianews.

Літаки авіакомпанії не літають з осені 2022 року. Відомо, що вже продали торгові марки МАУ та її дочірньої компанії "МАУТехнік". Саме вони займалися ремонтом літаків.

Також з молотка пішли такі активи, як "Інтеравіа", що займалася реєстрацією пасажирів та обслуговуванням літаків в аеропортах України, та авіакаси у центрі Києва.

Всі торгові марки МАУ, виставлені на аукціон, викупило ТОВ Океалос Компані. Вона була створене 29 липня 2022 року і купила найдорожчий лот – частку 62,43% у хендлінгової компанії "Інтеравіа" за 38,9 млн грн.

Авіакаси у центрі Києва придбав Костянтин Герасименко за 6,7 млн грн.

Також "СЕТАМ" реалізує:

  • запчастини для літаків;
  • обладнання для технічного обслуговування авіалайнерів;
  • крісла для літаків;
  • установки для миття повітряних суден;
  • авіазапчастини;
  • водило для транспортування літаків.

Нагадаємо, що 2015 року бізнесмен Ігор Коломойський, який володів "АероСвітом", визнав свою участь у капіталі МАУ. Він повідомив, що купив акції компанії у Бориса Колесникова.

Хто такий Євген Дихне

Раніше ми писали про те, що з 2014 по 2017 рік цей чоловік виконував обов'язки генерального директора Міжнародного аеропорту "Бориспіль", після чого став керівником. Також деякий час він був на посаді президента авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".

Влітку 2021 року Дихне отримав від НАБУ обвинувальний акт. Все через те, що він зловживав владою та службовим становищем у 2014 – 2019 роках. А саме за підписання попередніх договорів оренди приміщення, яке належало Фонду державного майна. Загалом розслідування тривало близько двох років.

У 2020 році ексглава аеропорту "Бориспіль" отримав перше місце у номінації "Антикризовий менеджер" за повернення прибутковості аеропорту "Бориспіль" та збереження МАУ у кризовий рік.

Пізніше колишнього керівника Міжнародного аеропорту "Бориспіль" Євген Дихне все-таки засудили до 5 років позбавлення волі за зловживання службовим становищем. Чоловік протягом 2014-2019 років та керівниця служби орендних відносин здавали підприємцям в оренду приміщення. Це відбувалося попри те, що приміщення належало Мінінфраструктури. А право на передачу цього майна в оренду має лише Фонд держмайна за відповідною конкурсною процедурою.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше інформації читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші вже розповідав вам про те, що на початку лютого МАУ призначила нового президента компанії. Також нещодавно ми зазначали про те, як в Україні вже запустити авіатрафік.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.