Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Невдачі переслідують Ігоря Коломойського: як суд зіпсував плани бізнесмена

Захист Ігоря Коломойського знову намагався переконати суд відпустити відомого бізнесмена. Розповідаємо, що з цього вийшло

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Ігор Коломойський залишиться під вартою

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Київський апеляційний суд у п'ятницю, 6 жовтня відмовився змінювати розмір визначеної застави для бізнесмена Ігоря Коломойського. Таким чином, аби вийти на свободу, колишньому власнику ПриватБанку доведеться внести 3,8 мільярда гривень.

Так, повідомляється, що під час судового засідання бізнесмен поскаржився на "переслідування з боку правоохоронців.

За його словами, слідчі спеціально не розслідують справу, адже вони досі не розпочали слідчі дії.

"Мені треба зв'язуватися з адвокатами, давати їм завдання, а якби я був на волі, я зміг би співпрацювати зі слідством, надати всі необхідні документи. Цим подіям уже 10 років, на що я можу вплинути, якщо буду не в СІЗО?", — сказав він.

Також він запропонував, щоби йому дозволили приєднатися до слідчих дій. Також бізнесмен не проти, щоби йому влаштували очні ставки зі свідками. На думку Коломойського, завдяки цьому слідчі не зможуть потім сказати, що "хтось комусь погрожує".

"Також хочу наголосили, що якщо дотримуватись логіки слідства, то не доніс до ПриватБанку не 5,8 мільярда, як стверджує слідчий, а 12 мільярдів 658 мільйонів. Це починаючи з 2010 року. Саме таку суму я отримав за цей період", — додав він.

При цьому Ігор Коломойський розповів, що розмір середньої каси ПриватБанку дорівнював майже 15 мільярдів гривень.

"Тому, якби в касі ПриватБанку не вистачало 12 мільярдів 658 мільйонів гривень з 15, які мають бути, то банк не зміг би працювати", — пояснив бізнесмен.

Що вирішив суд на попередньому засіданні

Представники Ігоря Коломойського вже не вперше намагаються визволити свого підзахисного з місць обмеження волі. Так, 25 вересня вони просили суддю скасувати арешт з альтернативою застави.

Засідання навіть відвідали працівники телеканалу 1+1. Вони запропонували взяти Коломойського на поруки. Проте, суд відхилив апеляцію Коломойського.

У Коломойського є громадянство ще двох країн

За словами бізнесмена, він є громадянином Кіпру та Ізраїлю. Прокурори зазначили, що крім внутрішнього паспорта громадянина Ізраїлю, у Коломойського також є закордонний паспорт, чому є підтвердження у документах посольства Ізраїлю в Україні.

Раніше ми писали про скандальне життя Ігоря Коломойського. Також ми розповідали, чому Ігор Коломойський взагалі опинився під слідством.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.