Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ткаченку вже знайшли заміну? Хто може очолити Міністерство культури

Заміну колишньому керівнику Міністерства культури України шукали недовго

Фото: Олеся Островська-Люта/Facebook, Олександр Ткаченко/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Замість Ткаченко очолити Мінкульт може Олеся Островська-Люта

Фото: Олеся Островська-Люта/Facebook, Олександр Ткаченко/Facebook. Колаж: Pro Гроші

В Україні останні кілька днів тривали активні обговорювання щодо доцільності під час повномасштабної війни виділяти 400 млн гривень на створення комедійних серіалів. Громадяни стверджують, що ці гроші краще віддати військовим. У зв'язку з цим міністр культури Олександр Ткаченко подав у відставку. Але хто ж стане його наступником?

Народний депутат Олексій Гончаренко розповів, кого можуть висунути на посаду міністра культури.

Зміст
1.Хто стане новим міністром культури України
2.Хто така Олеся Островська-Люта
3.Що відомо про звільнення Олександра Ткаченка
4.Що відомо про скандал із виділенням 400 млн грн на кіноіндустрію

Хто стане новим міністром культури України

За інформацією нардепа, Міністерство культури може очолити Олеся Островська-Люта. Наразі вона керує "Мистецьким арсеналом".

Гончаренко зазначив, що погодження заміни Ткаченка на Островську-Люту вже відбулося з Офісом президента.

Олексій Гончаренко також пояснив причини відставки Ткаченка, зазначивши, що одним із головних факторів стала провальна робота з організацією марафону та історія з артисткою Ольгою Лаврою. Крім того, нардеп наголосив, що особливо обурливим було використання мільйонів гривень на непотрібні серіали під час воєнного стану в країні.

Хто така Олеся Островська-Люта

Олеся Богданівна Островська-Люта є артменеджеркою та визначною кураторкою сучасного мистецтва. На сьогодні вона обіймає посаду директорки державного підприємства "Національний культурно-мистецький та музейний комплекс "Мистецький арсенал"" при Державному управлінні справами.

У 2014 році Олеся стала першою заступницею Міністра культури України. У 2019 році вона стала лауреаткою престижної Премії "Women In Arts".

Що відомо про звільнення Олександра Ткаченка

На тлі скандалу із виділенням 400 млн гривень на кіноіндустрію під час війни, Ткаченко подав у підставку. При цьому він стверджує, що не знав про доручення президента знайти заміну міністру культури.

"І приватні, і бюджетні кошти під час війни на культуру не менш важливі, ніж на дрони, тому що культура це щит нашої ідентичності та наших кордонів. І це принципова моя позиція проти інших", – написав колишній міністр культури у себе в Telegram.

Попри хвилю хейту, Олександр Ткаченко не змінив своєї думки. Він заявив, що звільняється через "хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни".

Що відомо про скандал із виділенням 400 млн грн на кіноіндустрію

На порталі державних закупівель Prozorro почала з'являтися інформація про багатомільйонні тендери для створення нових комедійних серіалів. Це не сподобалося українцям, адже в країні йде війна і ці гроші потрібніші для закупівлі техніки, щоб знищувати ворога.

Але такі люди як вже колишній міністр культури Ткаченко та продюсер Юрій Горбунов вважають, що саме зараз потрібно створювати нові фільми та серіали. На їхню думку, кінострічки з патріотичним духом необхідні. Ба більше, Горбунов стверджує, що саме військові попросили створювати комедійні серіали, щоб підняти настрій на фронті.

Але більшість українців вважають інакше. Вони рекомендують віддати ці гроші на допомогу армії.

Раніше ми повідомляли, що державне підприємство виділило 14 млн гривень на створення двох новорічних серіалів. Також ми робили добірку найбюджетніших та елітних кінотеатрів в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.