Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Офіційно: міністр культури Ткаченко подав у відставку через скандали з грошима на кіно

За версією Ткаченка, він самостійно подав заяву про відставку та про доручення Зеленського гадки не мав

Фото: Олександр Ткаченко/Facebook, Freepik. Колаж: Pro Гроші

Олександр Ткаченко подає у відставку через скандал з грошима на кіно

Фото: Олександр Ткаченко/Facebook, Freepik. Колаж: Pro Гроші

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко подав у відставку. Це сталося на фоні величезного скандалу із виділенням 400 млн грн на кіноіндустрію під час війни та після того, як президент Володимир Зеленський доручив прем'єр-міністру Денису Шмигалю розглянути питання заміни міністра.

Про це повідомила низка каналів в Telegram, пізніше інформацію підтвердив безпосередньо сам Ткаченко.

За його версією, він самостійно подав заяву про відставку через "хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни" та стверджує, що нібито нічого не знав про доручення Зеленського до Шмигаля.

Втім, схоже, що Ткаченко не змінив своєї позиції.

"І приватні, і бюджетні кошти під час війни на культуру не менш важливі, ніж на дрони, тому що культура це щит нашої ідентичності і наших кордонів. І це принципова моя позиція проти інших" – написав він.

"Віддайте гроші на дрони!"

В українському шоубізі спалахнув черговий скандал. Він пов'язаний з серіалом "СМТ Інгулець", який створюватиметься за державні кошти українським телеведучим та продюсером Юрієм Горбуновим. Його зіркові колеги впевнені, що під час війни не є доцільним витрачати 33 млн гривень на фільми.

Звичайні українці також дуже обурені витратами сотень мільйонів на кіно в той час – особливо на "СМТ Інгулець" – коли країна воює з російським нацизмом, а українська армія потребує лопат, дронів, турнікетів, та аж ніяк не комедійних серіалів та кіно. Основна думка українців – поки суспільство збирає по копійці гроші для армії, влада та Мінкульт витрачають шалені кошти на серіали, які все одно не буде кому дивитися, якщо Україна програє війну.

Юрій Горбунов відреагував на критику колег та суспільства щодо створення серіалу. Продюсер записав відеоролик, в якому він обґрунтував своє рішення і заявив, що відмовлятися від нього не планує – за що закономірно отримав величезну хвилю хейту від українців.

Раніше ми повідомляли, що Арахамія анонсував зміни щодо закупівель органами місцевого самоврядування. Також сайт Pro Гроші робив добірку найбюджетніших та елітних кінотеатрів в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.