Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Такого ще не було – на аукціон виставили українську копійку за 175 тисяч гривень (фото)

Нумізмати та колекціонери пильно спостерігають за ситуацією на аукціоні та готові витратити чималі гроші на придбання рідкісної монети

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

На аукціон виставили стару монету, яка цінується нумізматами

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

На ринку нумізматики з'явилася сенсаційна новина, вона пов'язана з надзвичайно дорогим лотом на аукціоні. Колекціонерам пропонують придбати рідкісну монету за 175 тисяч гривень.

Про це повідомляється на сайті аукціону Violity.

Який вигляд має цінна монета

Рідкісний екземпляр 2-копійкової монети 1992 року виставлений на продаж продавцем з Києва. Лот був опублікований 26 вересня, і лише за один день він зібрав понад 1 500 "спостерігачів", що свідчить про великий інтерес нумізматів до цього унікального предмета.

Монета має різновид 1ГА. Фахівці знають, що такі копійки було випущені у дуже обмеженому тиражі. Усього було викарбувано близько 30 таких монет. Їхня особливість – вузький вінок на аверсі.

 | Фото: Violity
 | Фото: Violity

Рідкісну монету на аукціоні продають за 175 тисяч гривень

Фото: Violity

Рідкісну монету на аукціоні продають за 175 тисяч гривень

Фото: Violity

Особливість карбування нескладно помітити. Через зменшення обідка навколо цифри гурт монети здається більш об'ємним. Такі монети були відлиті лише один раз, і пробні версії більше не випускалися. Це робить подібні лоти надзвичайно цінними серед колекціонерів.

Продавець також відзначив, що монета зроблена з нержавіючої сталі та не піддавалася жодній реставрації. Копійка чудово збереглась, що робить її ще більш цінною для колекціонерів. Ставки на цей лот починаються зі 175 тисяч гривень.

Яку монету можна продати за 13 тисяч гривень

Українці можуть заробити великі гроші, продавши стару 10-копійкову монету різновиду 1.14ГАм, випущену в 1992 році. Цінність цієї монети полягає в її рідкісності. Протягом останніх двох років ця монета була продана на аукціоні Violity близько 10 разів, зазвичай за ціною від 10 000 до 13 000 гривень.

Різновид 1.14ГАм монети 10 копійок 1992 року легко розпізнати за декількома особливостями на аверсі:

  • середній зуб тризуба має потовщення зверху;
  • одиниця дати має хвостик;
  • верх букв "Ї" та "Н" прямий, а низ букв загнутий.

Такі особливості роблять цей різновид монети унікальним і цінним для нумізматів.

Раніше ми повідомляли, що НБУ показав нову пам’ятну монету. Також ми писали, на якій монеті можуть розбагатіти українці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.