Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Скарб, який є майже у кожного – на якій монеті українці можуть розбагатіти (фото)

Нумізматика стає все більш популярною серед українців, адже це захоплення може приносити значний прибуток

Фото: скриншот, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть продати монету номіналом 1 гривня за великі гроші

Фото: скриншот, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці все частіше почали цікавитися нумізматикою. І не даремно, адже нумізматика не лише надає можливість створити унікальну колекцію рідкісних монет, але і стати джерелом додаткового заробітку. Це пов'язано з тим, що деякі монети, які з першого погляду можуть здаватися звичайними, можуть приносити значні кошти своїм власникам.

Фахівці ресурсу "Монети-ягідки" розповіли, яку монету можна продати за великі гроші.

Яку монету можна вигідно продати

Одним із прикладів дорогої монети є 1 гривня 1992 року випуску різновиду 1.1АА1. Вона може вразити багатьох своєю вартістю. Проте, щоб на аукціоні отримати великі кошти за цю монету, вона повинна мати деякі особливості:

  • на гурті повинна бути вказана дата 1992, 1994 або 1995;
  • дату на гурті відокремлюють трьома крапками з обох сторін.

Рідкісна монета, за яку нумізмати віддадуть великі гроші
Рідкісна монета, за яку нумізмати віддадуть великі гроші
Фото: Монети-ягідки

За даними книги О. Люлько "ЛСЗ – первый монетный двор Украины", на замовлення Національного банку України було випущено всього 150 екземплярів монети 1 гривня з різними датами на гурті. Плашки для нанесення гуртового напису швидко зносилися, тому фахівці працювали над розробкою нових способів маркування монет.

Пізніше були створені плашки з датами 1994 та 1995, і дату з обох сторін так само відділяли трьома крапками. Пробні гривні були карбовані англійськими пуансонами з датою 1992, тому на полі монети з'являлася дата 1992, а на гурті – 1994 або 1995. Це робить цю монету дуже рідкісною та цінною для нумізматів.

За оцінками експертів, на аукціоні колекціонери можуть заплатити за металеву гривню 1992 року з датами 1994 або 1995 на гурті в межах від 15 000 до 20 000 гривень.

Яку монету продавали на аукціоні за 50 001 гривню

Українська нумізматика стає все популярнішою серед колекціонерів, особливо старі монети, зокрема гривні 1992 року. Нещодавно монету номіналом 1 гривня 1992 року виставили на аукціоні Violity, де вона здивувала своєю вартістю. Початкова ціна лота була всього 1 гривня, але під час торгів її вартість зросла до 50 001 гривні.

Раніше ми повідомляли, за яку монету можна отримати 13 000 гривень. Також сайт Pro Гроші робив огляд рідкісної монети, яку можна продати на аукціоні за 55 000 гривень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.