Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Справжній скарб – за яку монету можна отримати 13 тис. гривень (фото)

Зустріти цінну монету в обігу доволі важко, але якщо пощастить це зробити, можна добре заробити

Фото: скриншот, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть заробити на продажі копійок

Фото: скриншот, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть отримати значну суму грошей за продаж окремих старих монет, таких як 10 копійок. Ця монета, хоч і здається звичайною, але може стати предметом підвищеного інтересу для нумізматів завдяки своїм унікальним характеристикам.

Фахівці ресурсу "Монети-ягідки" розповіли про особливості цінної копійки.

Яку монету можна продати за великі гроші

Цінною монетою вважається 10 копійок 1992 року різновиду 1.14ГАм. Зустріти її в обігу доволі важко – попадається менше однієї монети на 30 тисяч штук. Протягом останніх двох років ця монета була продана на аукціоні "Віоліті" приблизно 10 разів, зазвичай за ціною від 10 000 до 13 000 гривень.

Останній продаж цієї монети відбувся у 2021 році, коли за неї заплатили цілком вражаючу суму в 13 500 гривень. Це свідчить про зростання інтересу до цієї рідкісної монети серед колекціонерів.

Різновид 1.14ГАм монети 10 копійок 1992 року можна легко розпізнати за декількома особливостями на аверсі:

  • середній зуб тризуба має потовщення зверху;
  • одиниця дати має хвостик;
  • верх букв "Ї" та "Н" прямий, а низ букв загнутий.

10 копійок можна вигідно продати
10 копійок можна вигідно продати
Фото: Монети-ягідки

Ці особливості дозволяють легко відрізнити цей різновид від інших. Це важливо для нумізматів, оскільки іноді на ринку можуть з'явитися подібні монети, але без рідких особливостей 1.14ГАм.

За які копійки можна отримати від 30 000 гривень

Отримати чималі гроші можна за рідкісну 2-копійкову монету 1992 року. Ця пробна монета, виготовлена на Луганському верстатобудівному заводі, відрізняється вузьким вінком через помилку в ескізах.

Монета класифікується як 1ГА в каталозі Коломійця, має зображення тризуба та напис "Україна" на аверсі та номінал "2 копійки" на реверсі. Гурт монети гладкий. Ціна на ці монети може досягати 30 000 гривень або навіть більше, в залежності від стану та рідкості монети.

Але слід бути обережним при покупці, оскільки існують підробки, які можуть продаватися за дуже низьку ціну. Оригінальні 2 копійки 1992 року з'являються на аукціонах рідко, і їх ціна може стартувати від 1 500 доларів.

Раніше ми повідомляли, на яких копійках можна розбагатіти. Також ми писали, за яку монету українці можуть отримати 11 000 гривень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.