Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Обміняйте рідкісну монету на 55 тис. гривень: який вигляд має цінна копійка (фото)

Українцям варто буди уважними, адже їм може потрапити копія рідкісної монети, яка коштує у тисячі разів дешевше

Фото: УНІАН. Колаж: Гроші

Копію рідкісної монети продають менше ніж за 100 гривень

Фото: УНІАН. Колаж: Гроші

Українці можуть отримати великі гроші при продажі монети номіналом 2 копійки. Здається, що ці невеликі монети практично нічого не варті, але насправді вони можуть приносити тисячі гривень власникам за умови, що вони мають певні особливості.

Фахівці ресурсу "Монети-ягідки" розповіли, які 2 копійки можна вигідно продати.

Яку монету українці можуть дорого продати

Отримати чималі гроші можна за 2 копійки 1992 року. Це пробна монета, яка навіть не була запущена в обіг. Перші українські 2 копійки були виготовлені на Луганському верстатобудівному заводі.

Через помилку в ескізах ця монета отримала вузький вінок, який відрізняє її від звичайних монет цього номіналу. За словами експерта А. Люлько у книзі "ЛСЗ — первый монетный двор Украины", було виготовлено всього 20-30 таких копійок. Саме через свою рідкість та особливості дизайну ця монета виглядає дуже привабливо для нумізматів.

У каталозі Коломійця різновид цієї монети класифікується як 1ГА. Також копійка має такі характеристики:

  • на аверсі зображено тризуб, напис "Україна" і дату 1992;
  • на реверсі вказано номінал "2 копійки";
  • гурт монети гладкий.

Рідкісні монети можна вигідно продати на аукціоні
Рідкісні монети можна вигідно продати на аукціоні
Фото: Монети-ягідки

Однією з основних рис, які визначають вартість цих монет, є матеріал, з якого вони виготовлені. Рідкісні 2 копійки можуть бути виготовлені з алюмінію або сталі. Монети, виготовлені з немагнітної сталі, мають вищу вартість.

Скільки коштують рідкісні 2 копійки

Ціна на 2 копійки 1992 року стабільно висока і може сягати 30 000 гривень або навіть більше, залежно від стану та рідкості конкретної монети. На аукціонах оригінальні 2 копійки 1992 року продавали всього 2-3 рази, і ціна стартує зі значущою суми, зазвичай від 1 500 доларів (55 328 гривень за курсом НБУ).

Якщо ви зацікавилися цією монетою та прагнете додати її до своєї колекції, будьте обережні при покупці. Деякі люди пропонують купити "рідкісні" монети дуже дешево, це пов'язано з тим, що це підробки. Копію монети зазвичай продають по 50-60 гривень.

Які ще монети можна вигідно продати

Багатьох може здивувати, наскільки цінною може бути 1 копійка 1992 року. Особливий різновид 1.35АА цінується колекціонерами. Вони готові заплатити до 11 000 гривень за монету зі ступінчастою верхівкою правого верхнього листа та малими ягодами.

Варто зазначити, що існують інші різновиди, менш цінні, і їх вартість становить близько 30-50 гривень. Також, слід бути обережними, сплутати штамп 1.35 можна з іншими виданнями, такими як 1.31 або 1.33, тому важливо звернути увагу на гравіювання зерен.

Раніше ми повідомляли, що українці можуть продати 50 копійок за 11 000 гривень. Також ми писали, які монети та банкноти потрібно здати українцям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.