Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Світ чекає "ідеальний шторм": з чим зіткнеться економіка планети

Президент Світового банку попередив про наслідки уповільнення зростання економіки

Фото: Pro Гроші, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Світ зіткнеться з безліччю економічних викликів

Фото: Pro Гроші, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Низькі темпи зростання економіки і висока інфляція можуть затягнутися на роки через російську війну в Україні та поступову відмову від енергоносіїв агресора.

Про це заявив президент Світового банку Девід Малпасса, передає Reuters.

Малпасса вважає, що ймовірність рецесії в Європі зростає, а в Китаї цей процес навпаки сильно сповільнюється, при цьому в США скоротився обсяг виробництва.

Це може спричинити серйозні наслідки для економіки країн, що розвиваються. Президент Світового банку назвав це "ідеальним штормом" і щоб його подолати знадобляться нові макро – і мікроекономічні підходи.

"Світ, що розвивається стикається з надзвичайно складними короткостроковими перспективами, зумовленими різко збільшеними цінами на добрива та енергоносії, зростанням процентних ставок і кредитних спредів, знеціненням валюти і відтоком капіталу", - розповів президент Світового банку.

Малпасса попередив про небезпеку переходу різкого уповільнення глобального зростання у глобальну рецесію і тому закликав країни шукати способи зниження інфляції, зокрема за рахунок підвищення бюджетної ефективності.

Це дасть змогу направляти більші витрати на бідні і вразливі верстви населення.

Ціна війни

Раніше ми розповідали, що за підрахунками Організації економічного співробітництва та розвитку, зростання ВВП у 2022 році складе 3%, а у 2023 році очікуваний ріст ВВП має бути ще менше – 2,2%.

Також значно пришвидшиться інфляція, особливо у єврозоні, детальніше про те, скільки втратить економіка і що буде зі світовими валютами, читайте в нашому матеріалі.

Раніше наш сайт писав, чому в українських обмінниках різко підскочив долар і розповідав, що буде з економікою до кінця року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.