Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Спадщина минулого – чи треба змінювати документи після перейменування вулиць

Всі відповіді для громадян уряд надав у Законі України про зареєстроване місце проживання

Фото: pexels

Людям варто подбати про свої документи

Фото: pexels

В Україні продовжується декомунізація, аби назавжди позбавитися від радянського минулого. Саме тому і досі відбувається перейменування вулиць у певних містах країни. Однак не всі громадяни знають, чи варто через це оновлювати документи.

Про це пише урядовий портал.

Важливо памʼятати, що під час перейменування вулиць українцям не потрібно змінювати документи, які посвідчують особу. Якщо у вас паспорт ще старого зразка (у вигляді книжечки), то не треба ставити новий штамп про реєстрацію місця проживання.

"Відповідно до Закону України відомості про зареєстроване місце проживання (перебування) / зняте із зареєстрованого місця проживання (перебування) особи під час здійснення органом реєстрації відповідної реєстраційної дії до документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, або документів, що посвідчують особу та підтверджують її спеціальний статус, не вносяться", – йдеться у повідомленні.

Що ж стосується власників паспорта у вигляді ІD-картки, то для них документом підтвердження місця проживання є витяг із реєстру територіальної громади.

Якщо він у вас у паперовому вигляді, то його змінювати не треба. Але якщо даний документ у вас в електронному форматі, який також має юридичну силу, то дані у вас оновляться автоматично після того, як ви згенеруєте витяг через застосунок "Дія".

У Бучі відновлюють багатоповерхівку на вулиці, знищеній ворогом вщент

Раніше ми вже писали про те, що цей будинок знаходиться на тій вулиці, яка найбільше постраждала від російської армії. Наразі там планують зробити капітальний ремонт житлового об’єкта, який передбачає:

  • облаштування міжповерхового перекриття;
  • утеплення й опорядження фасаду будівлі;
  • заміну покрівлі з металопрофілю над комерційними приміщеннями;
  • заміну вікон і балконних вітражів, які зазнали пошкодження.

Більше про це читайте в нашому матеріалі за посиланням.

В Ірпені відбудовують дитячий садок

Також ми вже писали, що відновлення цієї будівлі відбувається за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Реконструкція передбачає:

  • будівництво нового корпусу замість зруйнованого;
  • зведення спортивного та ігрових майданчиків;
  • зовнішнє та внутрішнє опорядження будинку;
  • монтаж вікон і дверей;
  • застосування енергоощадних технологій.

Крім того, у підвальному приміщенні нового корпусу передбачено протирадіаційне укриття. Також у садочку збудують 15-метровий басейн.

Більше про цей дитячий садок ви можете прочитати тут.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про серйозні збитки через окупацію Криму. Також ми повідомляли про корупційний скандал у військкоматі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.