Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Начальник військкомату на Київщині "вляпався" в корупційний скандал: на чому спіймали та що загрожує

Розповідаємо, про черговий корупційний скандал за участі керівника відділення місцевого військкомату та інших співробітників

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

На Київщині викрили корупційну схему військкоматі

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

З того часу, відколи в Україні діє мобілізація на корупційних схемах вже було спіймано дуже багато представників ТЦК та СП. Зокрема, ще один такий скандал трапився з військкомом в Київській області.

Про це йдеться на сайті СБУ.

Як діяла злочинна схема в ТЦК

Представники Служби безпеки України, а також Державне бюро розслідувань зібрали чималу доказову базу на чиновників ТЦК одного із районів Київської області. Зокрема, в заяві йдеться про те, що голова військово-лікараської комісії самостійно підписувала документи, які свідчили про нібито поганий стан здоров'я у призовників. В той час, як ті навіть не проходили відповідну медичну комісію, але були "списані" з військового обліку через свою "непридатність".

Також в цій схемі був замішаний і сам начальник військкомату, а також ще декілька співробітників. За весь цей час, поки їхня схема працювала вони змогли отримати незаконним способом близько 10 мільйонів гривень (за підпис про "непридатність" з однією людини брали 7 тисяч доларів).

Тепер же, скандальним співробітникам ТЦК загрожує чималий термін, адже проти них відкрито кримінальне провадження за ч.1 та ч.2 статті 332 Кримінального кодексу України. У разі доведення вини в суді їм загрожуватиме ув'язнення на термін до 9 років із конфіскацією майна.

Скандал в ТЦК на Харківщині

Нещодавно ми також писали про ще один скандал в Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, який трапився в Харківській області. Там, начальник одного із ТЦК Харківщини разом зі спільницею змогли викрасти близько 700 тисяч гривень. Їхня схема полягала в тому, що знайома начальника військкомату абсолютно безпідставно отримувала "бойові" виплати, на які мають право лише військові Збройних сил України, що перебувають на фронті.

За такий злочин начальник Територіального центру комплектування та соціальної підтримки отримав підозру за частиною 4 статті 191 Кримінального кодексу України. Також підозру отримав ще один представник цього ж самого військкомату. У випадку, якщо їхня вина буде доведена судом — обидвоє можуть опинитися за ґратами на чималий термін.

Надаємо, раніше ми розповідали про серйозні збитки, які завдав представник ТЦК на Одещині. Також ми повідомляли про найпопулярніші корупційні схеми під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.