Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Що потрібно для відновлення України: у Верховній Раді назвали ключові пункти

Розповідаємо про те, що на думку представників влади потрібно для відновлення України після війни

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Представники ВР назвали ключові пункти для відновлення України

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

За весь час війни російська армія завдала доволі серйозних збитків Україні. Проте представники Верховної Ради вже зараз розповідають про те, що потрібно для відновлення держави.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олену Шуляк.

Ключові пункти післявоєнного відновлення України

Як зазначила представниця правлячої партії, ефективне відновлення України полягає в декількох дуже важливих пунктах. Одним із них є посилення боротьби з корупцією, а також розвиток антикорупційної інфраструктури (це стосується ВАКС, НАБУ, САП).

"Без зміцнення антикорупційної інфраструктури неможливе відновлення. Україні зараз треба максимальна зосередженість на тому, щоб досягти належного відновлення на всіх рівнях. Для цього в пригоді стане комплаєнс-система органів місцевого самоврядування — поширення цінностей доброчесності та нетолерування корупції як всередині місцевої ради, так і поза її межами – серед мешканців громади", — зазначила Шуляк.

Також достатньо важливим пунктом, за словами Шуляк, є імплементація принципів "Нового європейського Баухаусу". Завдяки цій ініціативі відбудеться поєднання ідей естетики, інклюзивності, а також сталого розвитку. Це, своєю чергою, має покращити рівень життя громадян, які проживають на території Європейського союзу.

Дуже важливим є пункт щодо впровадження спеціальної цифрової платформи, за допомогою якої можна буде керувати проєктами відбудови на рівні громад. Така платформа отримає назву "DREAM".

Крім того, на думку голови партії "Слуга Народу", в країні потрібне законодавство, яке буде контролювати процес відбудови та відновлення, а також якісне забезпечення аудиту за коштами, що безпосередньо виділяються на відновлення України.

Останнім важливим пунктом, за словами Шуляк, є залучення громадськості в усі процеси, які пов'язані з відбудовою та відновленням держави.

Росія зруйнувала третину шкіл на Харківщині

Раніше ми писали про те, що російська армія з моменту початку повномасштабного вторгнення зруйнувала більше третини шкіл в Харківській області. Такі дані оприлюднили представники екоінспекції, які підраховували збитки. За їхньою інформацією, за весь час війни Росія завдала збитків навчальним закладам Харківщини на суму понад 23 млрд грн.

Серед завданих збитків особливо виділяється засмічення територій навчальних закладів склом, папером, пластиком, будівельними відходами, а також металом, частинами ракет та інших боєприпасів.

Відомо, що всі дані стосовно проведеної інспекції вже були передані у відповідні державні установи, які займуться розслідуванням.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про серйозні збитки через окупацію Криму. Також ми повідомляли про корупційний скандал у військкоматі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.