Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Штраф у розмірі 8 500 гривень: за що можуть покарати роботодавців під час війни

Якщо роботодавці під час працевлаштування нового співробітника порушать лише одне правило — їх штрафуватимуть на чималі суми

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

За що штрафуватимуть українських роботодавців

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні штрафуватимуть роботодавців за працевлаштування громадян без військово-облікового документа. Це ж стосується і навчальних закладів, якщо вони порушуватимуть відповідні вимоги.

Про це розповів у коментарі РБК-Україна провідний юрисконсульт компанії Nota Group Антон Марініч.

"Розмір штрафу під час воєнного стану — від 5 100 гривень до 8 500 грн", — сказав він.

Марініч пояснив, що під час працевлаштування, як і під час вступу на навчання, обов'язковою умовою є перебування кандидата або абітурієнта на військовому обліку. У таких громадян має бути при собі один із військово-облікових документів. Наприклад:

  • приписне свідоцтво – для призовників;
  • військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов'язаного – для військовозобов'язаних;
  • військовий квиток – для резервістів.

"З 2023 року ці документи можна пред'являти в електронній формі – з використанням мобільного додатка "Дія", але ця функція ще в роботі. Військово-облікові документи з'являться у цьому додатку в майбутньому", – підкреслив експерт.

Чи можуть українці одружуватися або лікуватися без військово-облікового документа

Раніше керівник сектору комплектування Київського міського ТЦК та СП полковник Олександр Коновалов пояснював, що у РАЦСі з цим жодних проблем не буде.

"Людина подає до відділу державної реєстрації актів цивільного стану документи. Згодом РАЦС подає до районного ТЦК інформацію, що зареєстровано шлюб чи розлучення", – каже полковник.

Щодо лікування, то наразі чинне законодавство ніяк не обмежує лікування військовозобов’язаного в закладах охорони здоров’я.

Які підприємства можуть бронювати працівників від мобілізації

У квітні 2023 року Кабмін України змінив правила бронювання підприємствами працівників. Так, відтепер керівники подають списки своїх працівників для бронювання, якщо їх установа, підприємство або організація відповідає одній із категорій:

  • підприємства, установи та організації, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення);
  • підприємства, установи та організації, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб Збройних Сил, інших військових формувань;
  • підприємства, установи й організації, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Раніше ми розповідали, чи можуть виїхати за межі України студенти іноземних навчальних закладів. Більше про мобілізацію в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.