Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Росіяни обстріляли Одесу: що буде з експортом зерна

З моменту виходу першого судна з українським продовольством експортовано більше 4 млн тонн агропродукції

Колаж: Pro Гроші

На місці обстрілу була пожежа

Колаж: Pro Гроші

Російська армія атакувала Одесу дронами-камікадзе. Однак в ОВА стверджують, що це ніяк не вплинуло на відправлення суден української агропродукції з морського порту.

Про це повідомив в ефірі національного телемарафону речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, пише Укрінформ.

"Щодня мінімум 7-8 кораблів-балкерів виходять з наших портів. Ще є заявки, і їхня кількість після атак дронів не зменшилась. Я думаю, що світова спільнота прекрасно розуміє, що це агонія ворога. А після агонії, ви самі знаєте, що наступає", – зазначив Сергій Братчук.

Також за словами речника ОВА, економіка регіону працює на оборону України, а також працює і "зернова ініціатива".

Експорт українського зерна

Раніше ми пивали, що шляхом переговорів, 22 липня Україна, ООН, Туреччина та Росія підписала так звану "зернову угоду", яка передбачає забезпечення безпечного проходу суден, що заходять та виходять із трьох українських чорноморських портів.

З моменту виходу першого судна з українським продовольством і до 20 вересня експортовано 4,1 млн тонн агропродукції. Однак всього з українських портів з початку серпня вийшло 177 суден з агропродукцією для країн Азії, Європи та Африки.

Також перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький розповідав, що в Україні очікують один з пʼяти кращих врожаїв за 30 років. У Мінагрополітики планують, що до кінця року врожай зернових та олійних культур становитиме близько 67 млн тонн.

Нагадаємо, сайт Pro Гроші писав, що буде з українським урожаєм, експортом та цінами на пшеницю до кінця 2022 року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.