Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Україна експортує зернові: скільки вже відправили після відкриття портів

Сьогодні з портів "Одеса" та "Чорноморськ" вийшли вісім суден, які мали майже 200 тисяч тонн агропродукції

Колаж: Pro Гроші

Україна продовжує експорт

Колаж: Pro Гроші

З моменту виходу першого судна з українським продовольством експортовано 4,1 млн тонн агропродукції. Однак всього з українських портів з початку серпня вийшло 177 суден з агропродукцією для країн Азії, Європи та Африки.

Про це пише Мінінфраструктури.

Сьогодні, 20 вересня, з портів "Одеса" та "Чорноморськ" вийшли 8 суден з 195,7 тис. тонн агропродукції на борту. Від причалів Одеського порту вийшли балкери PGE RAIN, SSI PRIDE, RIDER, TINA S, а з порту "Чорноморськ" – судна APHRODITE M, NYMPHI, PAULINE, NORAN.

Також сьогодні ошвартовано до причалу Одеського порту балкер BC VANESSA – четверте судно, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП) ООН. Балкер буде завантажено 30 тис. тонн пшениці, яка буде доставлена до Афганістану.

Зерновий коридор

Раніше ми вже писали, що з українських чорноморських портів ранком, 19 вересня, вирушило ще шість суден з агропродукцією. Повномасштабна війна РФ проти України заблокувала експорт зернової продукції, через що над деякими країнами навіть нависла загроза реального голоду.

Шляхом переговорів, 22 липня Україна, ООН, Туреччина та Росія підписала так звану "зернову угоду", яка передбачає забезпечення безпечного проходу суден, що заходять та виходять із трьох українських чорноморських портів:

  • "Одеса";
  • "Чорноморськ";
  • "Південний".

Очікувалося, що перший рейс відбудеться вже наступного дня, однак РФ у відповідь на угоду, 23 липня вдарила по порту "Одеса" крилатими ракетами "Калібр".

Раніше ми розповідали, що буде з цінами в Україні наступного року, а також про те, що буде з українським зерном та світовими цінами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.