Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні прогнозують один з кращих врожаїв за 30 років: скільки буде зернових та олійних культур

Заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький зазначив, що у 2022 році було засіяно 80% від площ минулого року

Колаж: Prо Гроші

Це один з п'яти кращих показників

Колаж: Prо Гроші

В Україні очікують один з пʼяти кращих врожаїв за 30 років. І це не дивлячись на війну. У Мінагрополітики планують, що до кінця року врожай зернових та олійних культур становитиме близько 67 млн тонн.

Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, пише Укрінформ.

"Ми очікуємо цього року врожай зернових та олійних культур близько 67 мільйонів тонн. Звісно, це не рекорд. У нас рекордний був минулий рік. Але це один з п'яти кращих показників за 30 років", — зазначив він.

За словами Тараса Висоцького, у міністерстві прогнозують, що врожай зернових та зернобобових культур цього року становитиме приблизно 50-52 млн тонн та олійних — 15-17 млн тонн.

Зерновий коридор

Раніше ми вже писали, що з українських чорноморських портів ранком, 19 вересня, вирушило ще шість суден з агропродукцією. Повномасштабна війна РФ проти України заблокувала експорт зернової продукції, через що над деякими країнами навіть нависла загроза реального голоду.

Шляхом переговорів, 22 липня Україна, ООН, Туреччина та Росія підписала так звану "зернову угоду", яка передбачає забезпечення безпечного проходу суден, що заходять та виходять із трьох українських чорноморських портів:

  • "Одеса";
  • "Чорноморськ";
  • "Південний".

Очікувалося, що перший рейс відбудеться вже наступного дня, однак РФ у відповідь на угоду, 23 липня вдарила по порту "Одеса" крилатими ракетами "Калібр".

Раніше ми розповідали, що буде з цінами в Україні наступного року, а також про те, що буде з українським зерном та світовими цінами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.