Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Експорт зерна: скільки агропродукції відправила Україна

Україна відправила вже 120 тисяч тонн зерна за програмою Організації об'єднаних націй

Фото: Мінінфраструктури, Unsplash; Колаж: Pro Гроші

Експорт зерна

Фото: Мінінфраструктури, Unsplash; Колаж: Pro Гроші

Україна відправила 120 тисяч тонн зерна за Всесвітньою продовольчою програмою ООН, зокрема для Ефіопії, Ємену та Афганістану.

Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури України.

"У рамках роботи ВПП ООН з українських портів експортовано уже 120 тис. тонн пшениці, зокрема продовольча допомога направлена населенню Ефіопії, Ємену та Афганістану", – розповіли у відомстві.

Там додали, що 22 вересня з порту Одеси вийшло четверте судно зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН. BC VANESSA перевозить 30 тис. т пшениці для населення Афганістану.

"Підкреслимо, що для нас є пріоритетом оперативний прийом, завантаження та відправлення суден з продовольчою допомогою населенню, яке знаходиться на межі голоду", – зазначили у міністерстві.

Експорт українського зерна

Шляхом переговорів, 22 липня Україна, ООН, Туреччина та Росія підписала так звану "зернову угоду", яка передбачає забезпечення безпечного проходу суден, що заходять та виходять із трьох українських чорноморських портів.

З моменту виходу першого судна з українським продовольством і до 20 вересня експортовано 4,1 млн тонн агропродукції. Однак всього з українських портів з початку серпня вийшло 177 суден з агропродукцією для країн Азії, Європи та Африки.

Також перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький розповідав, що в Україні очікують один з пʼяти кращих врожаїв за 30 років. У Мінагрополітики планують, що до кінця року врожай зернових та олійних культур становитиме близько 67 млн тонн.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.