Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Росія планує розпочати наступ на ще одну країну – коли може відбутися вторгнення

РФ планує здійснити наступ на Молдову, щоб створити з'єднання з окупованим Придністровським регіоном

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Росія може здійснити наступ на Молдову в 2023 році

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Росія може розпочати наступ на Молдову вже на початку 2023 року.

Про це розповів голова молдавської Служби інформаційної безпеки Александру Мустяце в інтерв'ю для TVR Moldova.

"Питання не в тому, чи здійснить Російська Федерація новий наступ на територію Республіки Молдова, а в тому, коли це відбудеться: або на початку року, у січні, лютому чи пізніше, березень, квітень", — заявив Мустяце.

Він вважає, що Росія планує дійти до Придністров'я, яке вже окуповане.

"Згідно з наявною у нас інформацією, Росія має намір піти далі. З метою створення з'єднання з Придністровським регіоном, який є територією Республіки Молдова, і тоді можна однозначно сказати, що так — вони мають намір дійти сюди, з'єднатися", — додав голова молдавської Служби інформаційної безпеки.

Він також зазначив, росіяни максимально охороняють найбільший склад боєприпасів у Європі, що знаходиться у Придністров'ї. Він передбачає, що росіяни можуть використати ці боєприпаси в можливому військовому протистоянні.

Чому Молдова подає позов до суду проти Газпрому

Молдова подасть до суду позов проти російського монополіста Газпром за провокування енергетичної кризи.

За словами міністра інфраструктури Молдови Андрея Спину, молдовські юристи вже готують деталі звернення. Зокрема, в ньому йтиметься про невиконання російським монополістом зобов'язань за контрактом.

"Газпром винен у тому, що ми змушені закуповувати газ та електроенергію на міжнародному ринку. І ми готуємося подати до суду позов на концерн за невиконання контракту. Також ми вимагатимемо компенсації збитків, бо з їхньої вини ми змушені перенаправляти кошти, брати кредити", – пояснив Спину.

Він додав, що протягом останніх років російський Газпром втратив репутацію надійного партнера та робить "все, що заманеться".

"В останні роки вони показали, що здатні на все. І якщо ви запитаєте мене, що ще може зробити Газпром, то я не зможу відповісти. Вони перекрили газ болгарам, італійцям, німцям, в Україну, відключили Польщу та Фінляндію", – додав Спину.

Також він відкинув критику російського президента Володимира Путіна, який висловив невдоволення тим, що Молдова зберігає частину закупленого газу в Україні.

На ці звинувачення міністр відповів, що Молдова може зберігати куплений газ будь-де, і не Путіну вказувати, що їй робити.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як для українців змінилися правила перетину кордону з Молдовою. Також ми розповідали, як виглядає ракетна атака в Україні з вікна літака в Молдові.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.