Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Величезна сума: скільки коштів треба на відбудову дорожньої галузі України

В Укравтодорі розповіли, скільки коштів треба на відбудову тільки дорожньої галузі по всій Україні

Фото: Укравтодор; Колаж: Pro Гроші

Скільки коштів треба на відновлення доріг

Фото: Укравтодор; Колаж: Pro Гроші

На відбудову тільки дорожньої галузі по всій території Україні знадобиться щонайменше 970 млрд грн.

Про це повідомив перший заступник голови "Укравтодору" Андрій Івко під час "Форуму відновлення" у Житомирській області.

Він уточнив, що на Житомирщині збитки від пошкодження доріг, руйнування мостів, та іншої дорожньої інфраструктури складають 527,4 млн доларів. В області зруйновано 35 км доріг державного значення та 5 штучних споруд загальною протяжністю 298 метрів.

Також пошкоджено міжнародний аеропорт "Житомир" і аеродром військового призначення. 82 будівлі залізниці, понад кілометр колій та 2 мости.

Голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко під час форуму повідомив, що 12 тисяч жителів області втратили житло, але відновлення відбувається постійно.

Для відновлення області виділено 200 млн грн з резервного фонду. 770 об’єктів інфраструктури вже відновлено. Наразі в пріоритеті школи, медичні та соціальні об’єкти.

Відновлення Київщини

В Україні попри продовження бойових дій триває відновлення після окупації та обстрілів у деяких населених пунктах. На це виділяється бюджет, також надається міжнародна фінансова допомога. 27 вересня уряд ухвалив рішення, згідно з яким Київська область отримає додаткові гроші на відбудову.

На ліквідацію наслідків бойових дій та відновлення інфраструктури з резервного фонду державного бюджету Кабмін виділив додаткових 300 млн грн для Київської області. Разом із квітневим фінансуванням, коли уряд ухвалив рішення про передачу 400 млн грн, Київщина вже має 700 млн грн.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.